Webinar om testosteron och östrogen 18 nov

Bor du i norra Sverige? Varmt välkommen till vårt webinar om testosteron och östrogen – nödvändiga hormoner för vaginal hälsa och lust

Missade du vårt webinar med Mats Hammar och Helena Cewers den 31 augusti? Då har du chansen igen den 18 nov, denna gång välkomnar vi dig som bor i Västernorrland, Jämtland, Norrbotten eller Västerbotten. 

      

           Mats Hammar                  Helena Cewers      

    

              Madelaine               Alexandra Charles

Underbehandlingen av urogenital atrofi, sköra slemhinnor i urinvägar och vagina, är betydande. Omkring en av tio över 50 år behandlar sig lokalt med hormonella läkemedel. Detta trots att varannan kvinna över 50 år, och sju av tio över 70, har urogenital atrofi.

Statistik visar att samtidigt som kvinnor över 75 år i Västernorrland, Norrbotten och Västerbotten är något bättre än genomsnittet i landet på att behandla sig, så är kvinnorna mellan 50-74 år sämre än snittet. Jämtland ligger dock under snittet i båda ålderskategorierna.

I detta webinar berättar professor Mats Hammar om varför det är viktigt att behandla sina sköra slemhinnor samt vilka behandlingar som finns att tillgå, och sexolog Helena Cewers belyser hur hormoner styr lust och fantasi. Lyssna också till Madelaine, 63 år, som berättar om vilken effekt olika läkemedel haft på hennes underliv och sexliv.

Detta webinar är kostnadsfritt och öppet för alla – tipsa gärna dina väninnor!

Programmet kommer även att produceras och sändas för fler regioner under 2021.

Program

Alexandra Charles, hälsar välkommen

Mats Hammar, om vaginalt välbefinnande

Helena Cewers, om lust och vilja till lust

Madelaine, delar med sig av sina personliga erfarenheter

Registrera dig här till det kostnadsfria webinariet.

Hur du deltar: När du registrerat dig får du ett separat mail med en länk som du loggar in med via din dator, surfplatta eller smartphone, när det är dags. OBS! Har du inte fått ett mail med registreringslänken, leta gärna bland dina skräp/spammail.