Livsstilsklubben för viktminskning

Många har efterfrågat en bra metod för att gå ned i vikt. Därför har 1,6 miljonerklubben tillsammans med läkare, sjuksköterskor och näringsfysiologer med övervikt som specialitet, tagit fram Livsstilsklubben.

Gemensamt för de flesta bantningsmetoder är att det framgår vad man som överviktig ska göra, men inte hur det ska gå till. I Livsstilsklubben använder vi M-metoden, som bygger på de senaste forskningsrönen.

M står för mat, motion, motivation och mätning

Genom Livsstilsklubben får du verktygen och stöd från en näringsfysiolog att själv komma fram till hur du ska göra. Det finns inga genvägar, alla måste hitta sin väg för att åstadkomma bestående livsstilsförändringar.

Enligt Överviktsenheten vid Huddinge sjukhus och Stockholms Läns Landsting anses denna metod vara ”best-practice”.

Var tredje kvinna är överviktig. Det är ett stort problem för den enskilde och ett stort samhällsproblem. Samtidigt växer viktminskningsindustrin, många vill göra pengar på olika produkter och metoder. Istället borde fler vårdcentraler i hela landet använda M-metoden, tycker vi, så att fler som behöver kan få prisvärd och seriös hjälp.

Med denna första kurs i Stockholm ville vi testa intresset och se om vi ska bygga vidare på detta i övriga landet.

I januari erbjöds tio medlemmar att gå kursen i vår för halva priset – 3000 kronor! Över 100 mycket motiverade ansökningar kom in, varav de tio starkast motiverade kvinnorna tog platserna. Och nu är vi igång!

Vi har förhoppningar att inom kort drar igång en ny Livsstilsklubb.
För er som inte har lust att vänta erbjuds alla meddlemmar att anmäla sig till M-metoden utanför 1,6 miljonerklubbens Livsstilsklubb till samma förmånliga pris, med start 10 mars. Exakt samma upplägg och samma kursledare.

Vid frågor, kontakta mig per e-post: phoung@pdhc.se

Phoung Pihlträd
Näringsfysiolog och kursledare