Bilder från Go Red Ljusdal

När Internationella kvinnodagen och Go Red firades i Ljusdal samlades drygt 200 personer i Slottegymnasiets aula, många klädda i rött.

Stefan och Kristina Olsson tillsammans med bandet TB350 inledde kvällen med sång och musik. När de så ropade fram en flicka som med vacker stämma sjöng ”Gabriellas sång” var inte ett öga torrt.

Kvällens konferencier Linnéa Eriksson, reporter på Radio Gävleborg, tog därefter över och höll ett kort, kärnfullt, tal kring Internationella kvinnodagen, dess tillkomst och varför den behövs än idag.

Är det internationella kvinnodagen så ska det vara internationella inslag. Efter Linnéas tal sjöng systrarna Lay Mai Sei Grad och Lay Tha Daw Plaw från Burma, ackompanjerade på gitarr av Nay Sunday och William Soe, en kärlekssång från Burma och en sång som handlade om landet Burma.

Anna Reumark, kostvetare på Lantmännen, talade om mat för hjärtat och hon konstaterade att det finns ett virrvarr av dieter och att det inte är lätt att veta vad man ska äta. Hon kom även med handfasta tips för kvinnohjärtan som att man för att sänka kolesterolhalten i blodet bör man sammanfattningsvis motionera mera, sluta röka, undvika stress och salta maten mindre.

Mer internationellt följde på detta då en dansgrupp sammansatt av flickor från flera olika länder framförde en medryckande dans.

Modevisningen arrangerades av fem fantastiska duktiga elever från Slottegymnasiets Mode- och Designlinje. De deltog även i modevisningen med egna designade och uppsydda kläder. Fem butiker visade både det senaste modet vad gäller kläder och glasögon, men även hur man kan kombinera 70- och 80-talskläder från Second Hand och bli ”supermodern”. Med på modevisningen var även kvinnor från bl.a. Burma, Afghanistan, Somalia och Indien som visade oerhört vackra, färgsprakande kläder från sina hemländer. Eleverna från Mode och Design avslutade kvällens modevisning med att komma in i egna designade och uppsydda festklänningar i rött!

Se fler bilder läs artikeln i vår lokalpress!


Gabriellas sång


Linnéa Eriksson t.v. och Anna Reumark t.h.


Två systrar från Burma


Dans av flickor från Burma, Afghanistan m.m.


Vårens mode t.v. och Kläder från andra länder t.h.


Flickor från olika länder visar sina kläder


Mode- och designlinjens elever visar sina kreationer

Vi vill tacka våra samarbetspartners och sponsorer:

  • Ljusdals Kvinnor i Förening och då lite extra Siv Steen och Anita Bodin
  • Mode- och Designlinjen, Slottegymnasiet
  • Anna Reumark, Stefan o Kristina Olsson med bandet TB350, Linnéa Eriksson
  • Christina o co, Johannas, Magasin Mix, Second Hand, Synoptic
  • Miljötryck Media
  • Härjedalingen
  • Ljusdals Kommun
  • Ljusdals Posten
  • Järnvägs, Järnvägs Pizzeria, Humanpedagogen, Nordéens guld, Parfymshopen, Pens Matsalar, Stadshotellet – samtliga Ljusdal
  • Condis, Färghandeln, Järvsöbaden, Kramsta Värdshus, Lill-Babs Caffär – samtliga Järvsö
  • Färila Falamål
  • Hela Pharma och Nutri 5

Vi vill också tacka Eva-Maria på 1.6 miljonerklubbens kansli som alltid svarat snabbt och kontinuerligt hållt oss uppdaterade.