Bilder från Go Red Uppsala

Måndagen de 8 mars fylldes Uppsala Stadsteater av 360 Ladies in Red!

I teaterfoajén stod en vårbuffé framdukad och kvällen inleddes med mat, prat och mingel.

Eftersom det var kvinnodag, vi var på en teater och årets tema var livsstil, inspirerade det både vårt program och våra kläder. Teatern erbjöd in oss att låna och vi tog för oss…

Länförsäkringars vd Ann-Christin Norrström hälsade välkommen, dagen till ära klädd som Karin Månsdotter. Gerd Höström som en kvinnlig Robin Hood,

Maria Freeeny som kliven ur Tusen och en Natt och jag själv i en fantastisk klänning, sydd till en roll som Drottning Kristina. Vi hjälptes alla åt att hålla ihop kvällens program

Så fick vi lyssna till 60 flickor från Uppsala Domkyrkas flickkör som sjöng så fint under ledning av Margareta Raab. Rakt i hjärtat!

Kvällens första föreläsare var Margareta Nydahl, docent inom kostvetenskap på Uppsala universitet, som berättade om sitt kostprojekt avseende mat för äldre.

Projektet är uppmärksammat både inom och utom Sverige och vi fick alla med oss viktig kunskap om kostens betydelse för vårt välbefinnande – inte minst när vi blir gamla.

Ett litet teaterstycke om ”Fru Spara och Fru Slösa möter framtiden” framfördes sedan av Länsförsäkringars privatekonom Elisabet Hedmark och

Fondbolagschefen Eva Gottfridsdotter-Nilsson. De bjöd både på sig själva och på många insikter om livsstilens betydelse, även för den ekonomiska hälsan.

Underbara Alexandra Pascalio intog sedan scenen och höll en föreläsning om konsten att klättra utan kattklor – vilket engagemang, vilken närvaro och vilken härlig glöd!

Och efter pausen kom så fantastiska Soveig Ternström och fullständigt lyste på scenen – skratt, prat, och en otrolig publikkontakt!

Vilka kvinnor!

Även i år avslutade vi med modevisning. De som aldrig annars står på scenen men som alltid finns på teatern fick i år vara mannekänger.

Som final fick butikerna välja ut att klä drottning Kristna som om hon skulle krönas till drottning idag 8 mars 2010 . Hon kröntes 1650 i Stockholm och abdikerade 1654 på Uppsala Slott.

Mycket har förändrats på 350 år kunde vi konstatera -inte minst modet!

Tack till alla från Länsförsäkringar, Stadteatern, Marie Beckman som ansvarade för modevisningen, David från Creative Makeup och frisörgänget från Creative Zone

som hjälpte till att få allt att fungera, och inte minst, tack till alla som skänkte så fina gåvor och priser.

VI sätter in 10.000:- kronor från lotteriet till Go Red insamlingen!

Carin Bergh Wihed
kontaktkvinna i Uppsala