Salong om ADHD 25 januari

Vi hade en mycket uppskattad salong om ADHD och autismspektrum i Stockholm igår.


Gabriella Svanberg, kvällens moderator och medlem i 2,6 kärntruppen, inledde med att tala om likheterna mellan Pippi och ADHD.

 


Elisabeth Wallin (till vänster), inspiratör och mamma till en son med ADHD berättade om hur det är att vara förälder till ett barn med ADHD innan man får insikt och hjälp. Hur tar man sig an problemet på rätt sätt och hur får man hjälp? Hon gav många goda råd och handfasta tips. Hon fick oss i publiken att förstå hur hennes envishet, målmedvetenhet och positiva synsätt hade hjälpt hela familjen.

 


Kristiina Westberg, läkare och psykiatriker, pratade om att flickor med autism ofta är missförstådda. Och om att vara annorlunda, att själv inse att man står utanför. Ofta missar man att ställa diagnos på flickor, eftersom de inte är så utagerande. Genusskillnader igen…


Men det finns i regel hjälp att få. Viktigt är också att detta inte är något att skämmas för. ADHD och andra autismspektrum kan även vara en stor tillgång i livet, något som singer/songwritern Leneh talade om.

 

Tre inspirerande och härliga kvinnor, Marianne Scheja, Gabriella Svanberg och Eva-Maria Lemker