Sköldkörteldagen

Forskningen i Sverige är eftersatt och kunskapen inom primärvården är låg – vilket ger många kvinnor en lägre livskvalitet. World Thyroid Day/Internationella sköldkörteldagen firas runt om i världen den 25 maj för att öka medvetenheten kringsjukdomen.

Om sjukdomen hypotyreos: Underfunktion i sköldkörteln är en sjukdom som ger brist på de hormoner sköldkörteln producerar (T4, T3, T2, T1 och kalcitonin). Sköldkörtelhormonbrist ger en nedsatt ämnesomsättning i kroppens alla celler, vilket kan resultera i många och olika symtom.
Andra diagnoser: Vanligaste diagnosen är underfunktion, men sköldkörteln kan även drabbas av hypertyreos (överfunktion), sköldkörtelcancer m.m.

Läs mer: www.skoldkortelforeningen.se  

 

Välkommen på Sköldkörtelföreningens evenemang som uppmärksammar den internationella sköldkörteldagen. 

Missa inte en späckad heldag med Sveriges vassaste endokrinlog Stefan Sjöberg som berättar om sin senaste forskning, danska författaren Helle Sydendal vars bok förändrat vården i Danmark och paleoexperten Cecilia Nisbet Nilsson som presenterar sin Autoimmun kokbok – läkande paleokost. En heldag i hälsans tecken med chansen att träffa experter inom området och samtala med andra i samma situation under en trevlig lunch.

Datum: Lördag den 21 maj kl 10–18.

Fullständigt program: http://skoldkortelforeningen.se/nu-kan-du-kopa-din-biljett-till-skoldkorteldagen-2016/

Här köper du biljett: https://billetto.se/sv/events/skldkrteldagen/tickets