Mental Health Run i Stockholm

Lördagen den 8 oktober, i anslutning till World Mental Health Day, går starten för Mental Health Run i Stockholm. Det är ett välgörenhetslopp på fem kilometer som vid premiären 2015 lockade fler än 1100 deltagare, såväl ovana löpare som elitidrottare. Syftet med loppet är att öka öppenheten för psykisk ohälsa.

”Psykisk ohälsa kan drabba oss alla, majoriteten av alla människor berörs själva eller som närstående. Men när personer i ens närhet drabbas av psykisk ohälsa så inser man snabbt hur mycket tabu, fördomar och okunskap som fortfarande finns kring psykiska sjukdomar”`säger Anna Malmqvist ST-läkare i psykiatri och ordförande för Mental Health Run.

Alla kan delta i Mental Health Run. Det går att anmäla sig med eller utan tidtagning och deltagarna behöver inte vara vana löpare. Man kan springa, jogga, lunka eller gå. Anmälningsavgiften är flexibel, från 20 kronor upp till 1000 kronor. Det är upp tilldeltagaren att bestämma mycket hen vill bidra med. Tanken är att alla ska ha råd att vara med även människor som studerar, är arbetslösa eller lever på försörjningsstöd. Det eventuella överskottet går till organisationer och initiativ som verkar för psykisk hälsa.

När?
8 oktober kl 13

Var?
Start och mål vid Sjöhistoriska museet, Djurgården

Tiden för föranmälan är slut men kom och anmäl dig på plats vid Sjöhistoriska museet från 10:30 och framåt på lördag!

Praktisk info om starttider mm. läs här

 

Varmt välkomna!

Mer info:
www.mentalhealthrun.se

Arrangörer:
http://mentalhealthrun.se/arrangorerna/