Årets hälsohjälte – nytt för Hälsopriset 2017

Vi följer upp förra årets succé, snart är det dags för Hälsopriset 2017.

Nytt för i år är Årets hälsohjälte, en person som utmärkt sig genom att hjälpa sig själv eller andra med unika hälsoinsatser, bekämpat svår sjukdom eller andra utmaningar.

–          Det är viktigt och värdefullt att uppmärksamma goda insatser för folkhälsan och på så sätt sprida kunskapen vidare. Det gäller att skapa förutsättningar för ökad livskvalitet och hälsa för alla, säger Alexandra Charles på frågan om varför Hälsopriset är viktigt.

Förutom årets hälsohjälte som är nytt för 2017 koras årets inspiratör, årets sociala medier profil, årets författare, årets matprofil, årets spa, årets innovatör och juryn hederspris.

Hälsopriset utses av en jury i samarbete med 2,6 miljonerklubbens ambassadörer och en medlemspanel. Just nu räknar Hälsoprisets jury nomineringsröster för de olika kategorierna och vinnarna kommer koras den 30 januari.

–          I Sverige har vi världsledande kompetens inom hälsa. Den internationella publiken söker nya trender från Sverige. Därför ska det bli roligt att lyfta talanger och innovationer med Hälsopriset säger Annette Lefterow, initiativtagare och konceptutvecklare av Hälsopriset.

Symbol för priset är en rosa kristall, formad som en stjärna. Rosenkvarts symboliserar kärlek, respekt och talang samt bär den rosa färgen som även symboliserar 2,6 miljonerklubben, producent för priset.

Kategorier för Hälsopriset 2017

  • Årets inspiratör  ex. föreläsare, instruktör, personlig tränare, coach
  • Årets sociala medier-profil  en person som utmärker sig i sociala medier via blogg, instagram, twitter eller en podcast
  • Årets författare  en författare som har gett ut en bok inom hälsa, friskvård, medicin, forskning eller livsstil
  • Årets matprofil  en person som utmärker sin inom mat och hälsa
  • Årets innovatör – en person som har utmärkt sig med insatser för folkhälsan, uppfinningar, produkter eller annan innovation
  • Årets spa – ett spa som ser till helheten och skapar unika möjligheter för rekreation och återhämtnin
  • Årets hälsohjälte (årets nyhet!) – en person som utmärkt sig genom att hjälpa sig själv eller andra med unika hälsoinsatser, bekämpat svår sjukdom eller andra utmaningar

Hälsoprisets jury

Pamela Andersson Alselind, Chefredaktör Topphälsa
Sigrid Bárány, Kokboksförfattare, Sveriges mästerkock 2012
Carl-Jan Granqvist, krögare och  vinkännare
Maj- Lis Hellenius, Livsstilsprofessor KI

Alexandra Charles, ordförande 1,6 & 2,6 miljonerklubben
Anette Lefterow, hälsoinspiratör och initiativtagare till Hälsopriset

 

Rösta i Hälsopriset 2017 

– nu är finalisterna klara, klicka här!