Hälsopriset 2017 – Årets pristagare

Sedan i augusti har allmänheten kunnat nominera och rösta på de personer som gjort en insats för folkhälsan under året som gått. Ikväll delades Hälsopriset ut för andra året i rad på Dansmuseet i Stockholm. De sex kategorierna i vilka första, andra och tredje pristagare utsågs är: årets hälsohjälte,  årets innovation, årets sociala medier-profil, årets matprofil, årets författare, årets inspiratör och årets SPA.

Nyheten för i år är kategorin årets hälsohjälte som delas ut till en person som på ett eller annat sätt vunnit en kamp för sin eller andras hälsa.

Pristagarna i respektive kategori:

 

Årets hälsohjälte

Pamela Andersson, chefredaktör Topphälsa och jurymedlem i Hälsopriset 

 

Motivering
Årets hälsohjälte och även en av våra jurymedlemmar är Pamela Anderson, som med stort mod och öppet hjärta har vågat blottlägga sin livs kamp. Med träningen som vapen har hon vunnit kampen mot cancern och generöst bjudit oss på sin filosofi ”Fuck cancer – lev livet”.

Årets inspiratör

1:a pris – Leila Söderholm

 

Motivering:
Årets inspiratör krånglar inte till det och låter oss alla vara med. På nätet, i tv och i bokform bjuds vi på pepp och motivation och får lära oss att det enkla är det nya svåra. Hon är vår vardagsräddare när tiden inte räcker till och numera tränar vi i både köket och i vardagsrummet! Det är lifebyleila – and we love it!

 2:a pris – Annika Sjöö

 3:e pris – Carina Sunding och Marie Thorslund

Årets matprofil

1:a pris – Renée Voltaire

 

Motivering:
Denna ledstjärna inom mat och smak förgyller våra hem och kök med inspiration, kunskap och nya smaksätt. Årets matprofil kryddar vår tillvaro och ger oss redskap och ingredienser till en hälsosam matlagning och livsstil.

2:a pris – Siri Barje

 

3:e pris – Susanna Jonsson

 

Årets sociala medier-profil


1:a pris – Lovisa Sandström, Lofsan.se

 

Motivering:
Med en gedigen förmåga att sprida sin hälsokunskap med hjälp av sociala medier når årets vinnare ut med sitt inspirerande budskap på ett innovativt och vinnande sätt.

2:a pris – Sofia Sjöström, PT-Fia (representant tog emot priset å Sofias vägnar)


3:e pris – Terese Alvén

 

Årets författare


1:a pris –Anders Hansen, Hjärnstark och Hälsa på Recept

 

Motivering:
Årets vinnare är en ledstjärna för vår folkhälsa. En personlighet som på ett karismatiskt sätt inspirerar oss till ökad kreativitet, intelligens och förmågan att uppgradera vår hjärna med hjälp av motion.

2:a pris – Mia Clase och Lina Nertby Aurell, Food Pharmacy (representant tog emot priset å Mia och Linas vägnar)

 

3:e pris – Mats och Susan Billmark, Dags att må bra

Årets innovation


1:a pris – Anna Benson, Rosa kokboken och Cancerpodden (representant tog emot priset å Annas vägnar)

 

Motivering:
För sitt altruistiska driv och engagemang har Årets innovatör en sällsam förmåga att sprida medmänsklighet öppenhet och diskussion kring ett laddat hot mot hälsan

2:a pris – Katarina Woxnerud, Bröstcancer, återfå rörlighet

 

3:e pris – Petra Wadström, Solvatten

 

Årets SPA


1:a pris – Skepparholmen Nacka

 

Motivering:
Med passion, kompetens och ständig förnyelse är detta ett spa som får oss att längta tillbaka. Här erbjuds friskvårdande harmoni inramad i vacker skärgårdsmiljö. Ett spa med unika medarbetare som lyser med servicekänsla, omtanke och stort engagemang.

 

2:a pris – Ystad Saltsjöbaden

 

3:e pris – Varbergs kusthotell

 Hälsopriset är instiftat av 1,6 & 2,6 miljonerklubben. Initiativtagare är Alexandra Charles och Annette Lefterow, som även har utvecklat konceptet. Priset delas nu ut för andra gången och tanken är att lyfta fram de personer eller initiativ i Sverige som under året bidragit till att inspirera till hälsa och välmående, vare sig det handlar om mat, träning, wellness eller en innovation som kan bidra till folkhälsan på ett positivt sätt.