Hälsodag i Linköping

Vilken härlig fredageftermiddag vi fick på vår hälsodag i Linköping.

Ca 100 personer kom för att lyssna på professor Mai-Lis Hellenius i detta samarbete mellan  1,6 & 2,6miljonerklubben och Friskis och Svettis. Vi trotsade SJ som hade signalfel så Mai-Lis son kunde skjutsa sin mamma till Norrköping där min man mötte upp för att ta Mai-Lis till Linköping utan stress. Så allt löste sig på ett bra sätt. Eftermiddagen inleddes med att Mai-Lis höll sin briljanta föreläsning om motionens betydelse för vår hälsa. Nog vet vi mycket om hur vi ska leva, äta och motionera men vi behöver också få forskingsresultat från studier där man har kartlagt motionenens betydelse i siffror. Stillastittandet är idag en stor fara både bland vuxna och barn och det är viktigt att vi vuxna är bra förebilder så att våra barn och barnbarn får ett naturligt förhållande till rörelsens betydelse. Efter föreläsning med lite nyttigt fika och frukt hade vi ett gemensamt medelgympapass med Mai-lis på 64 (obs!)minuter. Några kände sig nog nöjda efter föreläsningen men för oss andra blev det rörelse i praktiken.  

För mig som går på softgympapass på Friskis och Svettis blev det en lite ”tuff” eftermiddag som egentligen signalerade ”Du behöver röra mer på dig” så nästa vecka trots att det inte är nytt år, efter semestern men en måndag så satsar jag lite mer.

Tack Mai-Lis för din fantastiska inspiration och tack Friskis och Svettis för fint samarbete.

 

 

Wivi-Ann Heurlin-Krantz
Ambassadör och seminarieansvarig