Hälsodagen Kalmar 2 september 2017

Då var det dags för Hälsodagen. Molnen hopade sig och regnet lurade i luften, men vi hade verkligen tur och fick en fin dag i Kalmarsundsparken. 

Utställarna var redo med roliga kost-tävlingar, hudvårdstips, massage och hur du tar hand om din kropp på bästa sätt.

Anneli Johnsson visade HLR hjärt och lungräddning. Lasse Thomsson och Marie Sjöö visade olika övningar i Cross escape och utmanade barn och vuxna i en hinderbana.

Café Porten bjöd alla på en jättegod sallad, dricka och kaffe. 

Marie-Louise Hagström Ambassadör för 1,6 miljonerklubben Kalmar värvade nya medlemmar och spred information om våran verksamhet med hjälp av Patricia Mackay Viderberg och Ingrid Ersgård.

 Dagens program startade med en mycket intressant föreläsning om inkontinens, hjälpmedel och bäckenbotten träning av Martina Gustavsson, sjukgymnast och uroterapeut vid Kvinnokliniken Kalmar lasarett. 

Sedan var det dags för Disco Fever med Susanne Engström Jacobsson Inspiratör från Malkars Träningscenter och Ambassadör för 1,6 miljonerklubben i Kalmar. Det blev härliga tongångar till ”gamla” disco-dängor och alla dansade loss.

Annika Berglund Inspiratör från Malkars Träningscenter bjöd på ett Gympapass med mycket bra styrkeövningar för rumpa och lår. 

Yasmine Östergren underhöll med fantastiskt sång och spred sin glädje med bla ”Musik skall byggas utav glädje” 

Vi fick också prova på Flamenco med Ingela Gliving från Dance Academy Kalmar till härliga spanska tongångar och mycket fotarbete.

Hon och Jessica Mattson avslutade dagen med en fantastisk Flamenco uppvisning med färgstarka härliga dansdräkter.

Efter en härlig dag så fick vi ett skönt och  avslappnande yoga pass med  Anneli Johnsson Inspiratör på Malkars Träningscenter.

Avslutningsvis hade vi en utlottning av fantastiska priser från våra sponsorer som också gjorde denna dag möjlig för oss att visa upp oss och tillsammans ha en dag i hälsans tecken.

Stort tack till alla som var med oss denna dag!

Susanne Engström Jacobsson

Fotograf: Moa Sjöros

 

 

Här dansar vi loss till Disco Fever med Susanne Engström Jacobsson. 

 

 Yasmine Östergren

Anneli Johnsson Malkars visar hur man utför HLR.

Inspirerande dag tyckte dessa två om Hälsodagen.