Vår vinnarresa till Mallorca!

Det var äntligen tisdag morgon. Sedan vi vunnit sverigefinalen i hjärtgolfen, och därmed en resa till Mallorca för att spela Prinsessan Birgittas cup på Santa Ponsa, hade hälften av tiden gått åt till packning, planering och bokning och andra hälften till att drömma om äventyret vi skulle få vara med om.

Med på samma plan var Annika Noren och hennes man Bosse efter flygresan ägnade vi eftermiddagen åt vila och att installera oss på hotellet.

Väl ute vid klubbhuset onsdag morgon möttes vi upp av Alexandra och hennes man Bengt som efter rundan bjöd på en mycket uppskattad lunch. Tillbaka till hotellet för att göra oss i ordning för kvällen cocktailparty uppe i bergen vid ett vackert slott, Castell son Claret. Här möts vi av en magnifik trädgård i vilken alla deltagare i tävlingen bjöds in. Prinsessan Birgitta hälsade oss välkomna och sedan minglade vi runt och lärde känna varandra.

Första dagens spel i tävlingen gick på Santa Ponsa II, en ganska knixig och väldigt vacker bana. Efter tävlingen åt vi en god pasta Carbonara innan vi återvände till hotellet. Kvällen var fri och vi ägnade den åt att strosa runt i vackra Santa Ponsa.

Även fredagens tävlande var på Santa Ponsa II under dagens spel åkte prinsessan runt och hejade på de tävlande. Efter dagens spel mötte vi upp Annika och Bosse i klubbens restaurang för en pratstund innan vi åkte tillbaka till banan för att delta i en fantastisk grillmiddag i nämnda restaurang. Efter maten bjöds vi på dans och en av de ihärdigaste dansöserna var prinsessan själv! Hon är verkligen en förebild som orkar hålla igång så vid 80 års ålder!

Finalrundan på lördagen spelades på Santa Ponsa I, en bana som är bredare men lite längre än II:an.

Både jag och Marina spelade hyggligt men utan verklig tätkänning. De första hålen hade vi sällskap av Annika och Alexandra som åkte med för att ta lite bilder och heja på. Vi fick också sällskap av Prinsessan som kom för att titta när vi slog ut på ett av korthålen.

Efter dagens spel åkte vi till hotellet och gjorde oss i ordning för den stora galakvällen med prisutdelning i klubbhuset på Santa Ponsa. Vi möttes upp av Alexandra och Bengt och tittade tillsammans på prisutdelningen. Efteråt blev vi förevigade tillsammans med Prinsessan och Alexandra. Efter en fantastiskt god middag tog vi oss till hotellet för att börja packa inför hemresan.

Vi hade underbara dagar på Mallorca och blev oerhört väl omhändertagna. Vi träffade nya härliga golfvänner och kommer absolut att spela hjärtgolfen även nästa år! Vem vet, vi kan kanske vinna en gång till!

Vi pennan Lena Kolesar Arboga GK