Woman in Red i Gävle

Välkommen till en kväll med kvinnohjärtat i fokus!

Den 12 mars bjuder 1,6 & 2,6 miljonerklubben in till Woman in Red i Gävle. En kväll som bjuder på information, inspiration och mycket glädje där insamlingen till forskningen på kvinnohjärtat står i fokus.

Idag drabbas både äldre och yngre kvinnor av hjärt- och kärlsjukdomar – en vanlig dödsorsak för kvinnor över 55 år. Ändå är kunskapen om kvinnohjärtat både inom forskning och bland allmänheten inte tillräcklig. Kampanjen Woman in Red sprider kunskap om kvinnors hjärt- och kärlsjukdomar samt samlar in pengar till klinisk forskning på kvinnohjärtat. Bakom kampanjen står 1,6 & 2,6 miljonerklubben tillsammans med insamlingsstiftelsen Kvinnor & Hälsa. 

Kvällen bjuder på underhållning och inspirerande föreläsare samt lotteri där intäkterna går till stiftelsen Kvinnor & Hälsa.

Anmäl dig här..

 

  

Margareta Holmgren             Yvonne Skattberg

Peter Magnusson

17.00  Finger food-buffé.

PROGRAM

18.20  Karin Henriksson, kontaktkvinna i Gävle hälsar välkommen.

18.30  Peter Magnusson, överläkare på Hjärtenheten, Gävle Sjukhus. ”Hur ska vi förhindra stroke hos patienter med förmaksflimmer?”. I samarbete med Bayer. 

19.15  Paus, kaffe och frukt.

19.45  Margareta Holmgren, Hälsopedagog/kostrådgivare.”Lätt att göra rätt?” Tips om kost och träning för hjärthälsa”.

20.15  Yvonne Skattberg, komiker. ”Var är kompetensen?” Kvinnor får ofta höra att vi inte har tillräckligt med kompetens. Eftersom män innehar majoriteten av höga poster inom politik och näringsliv, så borde vi leva i den bästa av alla världar. Så varför gör vi inte det?

20.45  Modevisning

21.15  Tack för ikväll.

Försäljning av pins, böcker etc. sker på plats.