Välkommen till Mental Health Evening!

Visar en gammal aktivitet. Observera att informationen nedan är inaktuell.

Mental Health Evening i Stockholm

Årets gala med Benny Andersson, Helen Sjöholm med flera 

Den 10 oktober på World Mental Health Day planerar Psykiatrifonden i samarbete med 1.6 & 2.6 miljonerklubben och Icakuriren, en kväll för psykisk hälsa. Mental Health Evening kommer att äga rum på Rival i Stockholm. Artisterna Benny Andersson och Helen Sjöholm med flera kommer att underhålla. Vi tar ett gemensamt krafttag för att ta bort myter och fördomar kring psykisk ohälsa.

Årets gala har temat stress och sjukdom. Bland föreläsarna finns psykiatern och författaren av "Hjärnstark" Anders Hansen och psykiatern, författaren och forskaren Ullakarin Nyberg som arbetar aktivt med nya behandlingssätt att förhindra att människor tar sitt liv på grund av behandlingsbara tillstånd.

Värdar för kvällen är Simon Kyaga och Alexandra Charles.

  

I hela västvärlden utgör psykisk ohälsa det i särklass största hotet mot folkhälsan och Sverige är inget undantag. Psykisk ohälsa är inget som drabbar någon annan, det drabbar dig, mig eller någon av våra anhöriga #allakännernågon.

Psykiatrifondens mål är att alla ska tala om dessa tillstånd lika naturligt som vi talar om brutna ben eller diabetes. Vi vet att öppenhet gör det lättare att söka vård och därmed lindra psykisk ohälsa, och till om med rädda liv. Bra förebyggande metoder och behandling finns som lättare når ut om vi känner till dem. Pågående forskning förbättrar kontinuerligt kunskapen och behandlingarna. Det finns mycket kvar att göra när det gäller att minska fördomar, öka kunskapen och förbättra vetenskapen.

Tillsammans kan vi göra skillnad och Psykiatrifonden, 1.6 & 2.6 miljonerklubben och Icakuriren, vill därför önska just dig varmt välkommen till Mental Health Evening.  

Anmäl dig här!

Välkommen!

Alla som arbetar med Mental Health Evening gör det utan någon ersättning och alla intäkter går direkt till forskning för bättre behandlingsmetoder som kan förebygga psykisk ohälsa och i slutändan rädda både livskvalitet och liv hos människor med psykisk ohälsa.

Vill du veta mer om Psykiatrifonden – Fonden för psykisk hälsa som arbetar med dessa frågor gå gärna in på  www.psykiatrifonden.se

 

 

                 

När:10 oktober, kl 18.30
Plats:Rival, Mariatorget 3, Stockholm
Pris:350 kr per person
Övrigt:Anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Lycka är att kunna hjälpa!: Det finns inget som gör mig så glad som när vi får höra att vi faktiskt gör skillnad. Att det hårda jobb vi lägger ner, vi på kansliet, alla våra fantastiska volontärer, våra duktiga medicinska exp... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika