Seminarium i Norrköping 11 februari

Välkommen till årets första seminarium i Norrköping. Vi har valt två mycket aktuella ämnen till detta seminarium och har även lyckats få en Norrköpingsförfattare att komma och berätta om gatunamn och kvartersnamn i Norrköping. Varför heter det som det heter? Spännande att lära sig lite nytt om staden. Kvällen avslutas av skådespelaren Carina Perenkranz.

 

       

   S.B.Lagercrantz       Sofie Aronsson           Peter Kristensson       Carina Perenkranz

 

Anmäl dig här!

 

PROGRAM:

17.15 Registrering. Räksmörgås kaffe och the serveras

18.00  Det senaste från 1,6 & 2,6miljonerklubben - Wivi-Ann Heurlin-Krantz, ambassadör för 1,6 miljonerklubben och Birgitta Hunn kontaktkvinna.

18.15-19.00  Ärftlig cancer, var tredje person insjuknar i cancer, men alla drabbas. En cancerdiagnos väcker ångest och förknippas av många med dödsdom, men så är det inte. Svetlana Bajalica Lagercrantz, överläkare och specialist i onkologi och klinisk genetik och chef för Mottagningen för ärftlig cancer inom Tema Cancer vid Nya Karolinska Sjukhuset.

19.00-19.45  ”Fönstertittarsjukan” – smärta i ett eller båda benen vid promenader. Det förorsakas av försämrat blodflöde i benens pulsådror pga åderförkalkning. Vilka är symtomen och vilken typ av behandling finns det? Sofie Aronsson, ST-läkare i kärlkirurgi på Thorax – Kärlkliniken i Norrköping berättar om detta.

Paus

19.55-20.25  Om Norrköpings gator och kvarter, historien bakom stadens gator och kvarter. Peter Kristensson, författare till böckerna Norrköpings gatunamn och Norrköpings kvartersnamn ger oss ny kunskap om Norrköpings historia.

20.25-20.45  Lotteridragning samt en stund tillsammans med sångerskan och skådespelaren Carina Perenkranz, som i ord och ton avslutar kvällen.

Tack för ikväll!

I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan och Bayer.

När:11 februari kl 17.15 - ca 20.45
Plats:Hemgården Saltängsgatan 7, Norrköping
Pris:175 kr för medlemmar och 225 kr för icke medlemmar.
Övrigt:I priset ingår föreläsningar, räksmörgås och kaffe eller the.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

"När kvinnor och flickor mår bra, mår ett helt land bra!": Nyligen hade jag nöjet att få lyssna på Nobelpristagaren Denis Mukwege, som var i Stockholm. Jag fastnade för hans citat "När kvinnor och flickor mår bra , mår ett helt land bra! " I år är det 1... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
HemfridBioGaiaGedeon RichterSvensk LivräddningNovartis Sverige ABPfizer ABMediRätt ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika