Inspirerande författarseminarium i Göteborg torsdag 26 september

Författarna Jan Mårtenson och Viveca Lärn kommer till 1,6 & 2,6 miljonerklubbens seminarium under bokmässans första dag i Göteborg. 

Välkommen till 1,6 & 2,6 miljonerklubben bok-seminarium i Göteborg. Författaren Jan Mårtenson presenterar sin senaste roman ”Dödligt hot” om antikhandlaren Johan Kristian Homan. I Jan Mårtensons värld tycks allt var möjligt. Hans författarskap har löpt parallellt med ett annat intensivt yrkesliv som diplomat med hela världen som arbetsfält till att bli chef på Kungens kansli och biträdande generalsekreterare i FN.

Författarinnan Viveca Lärn, välkänd bl a för sin framgångsrika svit om Saltön, är för många synonym med västkusten. Viveca Lärn firar 75 år med sin självbiografi ”Sladdisen”. Med värme, humor och ett imponerande sinne för detaljer målas bilden av en stad, en familj och en mycket speciell liten flicka upp.

Alexandra Charles leder oss genom kvällen!

Anmäl dig här!

    

     Jan Mårtenson                        Viveca Lärn                       Alexandra Charles

Jan Mårtenson firar sin 70:e bok: "Dödligt hot"

I maj utkom Jan Mårtenson med sin 70:e bok: Dödligt hot – en Homanroman av verkligt fin årgång. Jan Mårtenson har fyllt 86 år, och har dragit ned på takten något. Men inte vad gäller skrivandet. Det tackar vi för nu när den 47:e romanen om antikhandlaren Johan Kristian Homan utkommer. Jan Mårtenson är mest känd för sina Homan-deckare, där huvudkaraktären heter Johan Kristian Homan. Homan bor i Gamla stan, där han driver antikaffär. Och samtidigt rör sig i skumma miljöer, för Homan tycks alltid hamna mitt i händelsernas centrum, av någon konstig anledning.

Homan är en typisk antihjälte. Han gillar inte våld, han avskyr blod och svimmar när han ska ta sänkan – och ”skulle skjuta sig själv i foten om han måste använda pistol”.

Viveca Lärn firar 75 år med självbiografin Sladdisen

Viveca Lärn står stadigt med ena benet i sin hemstad Göteborg och det andra i Bohuslän. I sin rosade självbiografi Sladdisen berättar Viveca om uppväxten i en konstnärlig och fritänkande familj där förmågan att dra en god historia alltid uppskattades mer än sanningen.

 ”Den här boken handlar om min uppväxt och om människor som format mig. Fast när jag var elva år var jag övertygad om att det var jag själv som gjorde det. Jag tror att när man är elva be­finner man sig på livets höjdpunkt, förutsatt att man omges av en trygg vuxenvärld. Sommaren ‑ råddes jag att sluta sträva och i stället njuta av livet och eventuellt av ålderdomen. Jag vandrade på klipporna i Lysekil, tittade på trutar och stoppade huvudet i havet, men blev alltmer rastlös och olycklig. – Skriv! sa en kär vän till mig. Det är ju det enda du kan. Då gjorde jag det. Så denna bok handlar om livet före och efter elva (år)."

 

1,6 & 2,6 miljonerklubben finns även på plats under hela Bokmässan. 

Vår monter är B03:45.

Vi är med på Forskartorget på lördag 28/9, kl.10.25. 

Tema: "Osteoporos och fraktur – dags att bygga och förebygga"

Medverkande: Kristina Åkesson.

Läs mer här!

 

 

När:Torsdag 26/9 kl. 18.00 - 21.00
Plats:Quality Panorama Hotel, Eklandagatan 51-53 Göteborg
Pris:295 kr medlem / 345 kr icke medlem
Övrigt:I priset ingår wrap & kaffe/te/vatten. Vin går att köpa till. Anmälan är bindande.

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

STAN SJUDER AV LIV: Jag njuter av stadslivet under sensommaren när de flesta är tillbaka i staden efter semestrarna och det sjuder av liv igen. Nu är det kulturfestivaler, konserter och fullt med aktiviteter i hela... Läs mer »

Hjärtgolf

Hjärtgolfen

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89