Cykeltrenden bara fortsätter att växa!

Nyheten publicerad: 2017-06-01

Jag är just hemkommen från Mallorca och ett träningsläger
där med mycket cykelinslag. Inte så tokigt att få börja sommarsäsongen bland citronlundar och azurblått hav. Mallorca har sedan många år förstått att cyklister är en växande skara turister, så därför delar vi vägarna med hundratals andra cyklister från olika delar av världen. Vi på träningsresor är där innan det blir alldeles för varmt och solturisterna kommer resandes.

Vi cyklar som aldrig förr, upptäcker nya världar på cykel och alla åldrar deltar. En specifik trend är att el-cykeln växer sig allt starkare på marknaden. Särskilt uppskattat av småbarnsföräldrar och för alla oss som fyllt 55 år och lite till. Det gör att vi kan fortsätta cykla långt upp i åldrarna, hjälpa kroppen att behålla sin rörlighet och få hjärtat att hålla sig friskt och starkt, och dessutom kan vi få en liten puff i ryggen med stöd av el-växel när vinden är för stark eller backen för brant.

Tillsammans med några av klubbens härliga medlemmar arrangerade jag och Tema Toscana en el-cykelresa till Toscana i höstas. Vi varvade olika cykelutflykter med bad i pool och varma källor, samt gjorde olika spännande kulturbesök. El-cykeln gör så att alla kan klara de lite brantare backarna i Toscanas böljande vackra landskap. Dessutom är det trevligt att italienare uppskattar cykelsporten och uppför sig artigt på vägarna. Fler resor med inslag av el-cykel tror jag blir framtidens melodi och vi hoppas göra fler liknande resor.

Vi vill fortsätta att erbjuda er klubbmedlemmar olika cykeläventyr. Dels ska vi fortsätta med våra cykelturer mot olika kulturmål i Stockholmstrakten under namnet Kul&Tur på Cykelhjul. Under försommaren i juni en tur till gamla filmstaden i Råsunda och även ett besök till vackra sommarnöjet från 1700-talet Svindersvik som ligger i Nacka.

Till Fröjel Resort på Gotland hoppas vi kunna förlänga sommaren i september med några uppfriskande och njutningsfulla dagar med cykel, mediyoga, spabad och andra natursköna upplevelser längs Ekstakusten.

Men det jag vill realisera lite längre fram – kanske nästa sommar – är en cykelresa som slingrar sig längs stora delar av Sverige, eller i vart fall till platser där klubbens eminenta ambassadörer finns från norr till söder. Att tillsammans med dem skapa roliga och viktiga möten runt klubbens hjärtefrågor och erbjuda unika cykelturer till lokala kulturmål.

Ja, varför inte låta klubben ha en budkavle genom Sverige ”Cykla för hjärtat” sommaren 2018!

Maria Kron
Cykelinspiratör

 

Blogg: Alexandra Charles

Alexandra Charles

Underbara, viktiga Women in Red!: Vilken fantastisk kväll vi fick på Oscarsteatern i måndags! Det var minst sagt fullt till sista platsen och det var en sådan lycka att få stå på scenen och titta ut över den magiska publik, i en fu... Läs mer »

Annonser

Arcamea - Vår berättelse
Bungypump

Donera gärna!

PG: 120 89 08-2, BG: 5591-9484, Swish: 123-338 49 89
Gedeon RichterSvensk LivräddningMedilens Nordic ABNovartis Sverige ABPfizer ABMathem i Sverige ABMediRätt ABAstellas Pharma ABAmgen ABBayerCoala LifePeptonic Mediacal ABScandicBoehringer IngelheimMaqt - Politikens hetaste blogg- och debattforum.Big TravelMedilensMatkomfortVi stödjer ÄldrekontaktStar for life i Sydafrika