En kul tur på cykel till Thielska

 

Söndag den 24 maj. Solen strålar varmt när vi ett tiotal cyklister lämnar Raoul Wallenbergs torg nedanför Dramaten och cyklar längs Strandvägen mot Djurgården och med slutdestination Thielska galleriet. Vårt första stopp på vägen är Beckholmen där man haft beck- och tjärtillverkning redan från 1600-talet. Idag ligger lyxkrogen Oaxen granne med holmen. Det var också hit man bogserade in Vasaskeppet när de lyftes upp från havets botten 1961.

Vi hade tur och fick höra näktergalsång på vår färd innan vi kom fram till Thielska Galleriet, där även ytterligare 12 personer slöt upp till cykelgruppen och vårt fortsatta program. Magdalena Ribbing hälsade välkommen och berättade under god vårlunch från Monika Ahlbergs kafé flera anekdoter och historier om familjen Thiel. Magdalena Ribbing är själv släkt med denna familj och kunde mycket levande återge olika skeende i familjens dramatiska historia.

Därefter bjöd guiden Adam på en mycket personlig och kunnig visning av husets samlingar och en kort introduktion till Veronica Nygrens textila utställning. Det blev en rolig, hälsosam och mycket innehållsrik dag i vårens fagraste tid.

 

Nu planerar vi för nya turer i sluter av augusti som vi kommer att presentera via hemsidan och mejlinbjudan så snart programmen för det är klara. Välkomna till Kul&Tur på Hjul!

Hälsar Maria Kron,
cykelguide och medarrangör av Kul&Tur på Hjul