Ta hand om din hjärna – så minskar du risken för alzheimer

Miia Kivipelto

Miia Kivipelto är en av världens ledande forskare inom alzheimer och verksam vid Karolinska Institutet. Nu berättar Miia om boken “Hjärnhälsa – på dina fem fingrar”, där hon tillsammans med livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellénius samlat den senaste forskningen kring hur vi kan förebygga och minska risken för minnesproblem.

Missa inte detta högintressanta webbinar, där vi möter båda författarna för ett spännande samtal om hur vi kan få ett friskare liv.

Boken ”Hjärnhälsa” bygger på FINGER-modellen, den enda studie i världen som visar att livsstilen kan förebygga minnesproblem och förbättra hjärnhälsan.

Genom att aktivera alla fem ”fingrar” kan du uppnå en tydlig effekt på eventuella minnesproblem, men även den generella hälsan. De fem ”fingrarna” består av: hälsosam mat, fysisk aktivitet, hjärngympa, sociala aktiviteter och att ta hand om riskfaktorer för hjärta, blodkärl, blodtryck, kolesterol, fetma och diabetes.
FINGER-modellen kan användas av såväl av friska personer som av dem som redan har minnesproblem. För personer med begynnande alzheimer ökar chansen att behålla viktiga minnesfunktioner längre.

1,6 & 2,6 miljonerklubben arrangerar webbinaret måndagen den 7 februari kl 18.30 i samarbete med Tukan förlag. Samtalet leds av Alexandra Charles. Det finns också möjlighet att ställa allmänna frågor via chatten under webbinaret, som författarna svarar på i mån av tid

För icke medlemmar är priset 100 kr. 

Är du journalist och vill skriva om webbinaret, hör av dig till anna.liljeberg@1.6miljonerklubben.com så får du en gratis länk.

Anmäl dig annars via denna länk:

https://16m.upright.se/Login/L…