Spännande i Norrtälje

Åh vad det är roligt när jag får tid och chans att åka ut i landet till våra medlemmar. I tisdags hade vi ett mycket intressant och givande seminarium på Pensionat Granparken i Norrtälje. Det drivs av mina goda vänner Eva Rodhe och Hans Wikström och är ett jättetrevligt ställe.
pg-malning_w4501Vi inledde med en fantastiskt god middag, alla trivdes och stämningen blev snabbt hög.
Första ämnet var ögonsjukdomen Glaukom, där bland annat grön starr ingår. 100 000 svenskar är drabbade av denna ögonsjukdom som ofta kommer smygande.
När man upptäcker den har synen ofta påverkats, men vi fick veta av dr Bertil Calel, Stockholms ögonklinik på Sophiahemmet, att hjälp finns att få bara man kommer tidigt i sjukdomsförloppet. Så märker du att synen har försämrats – kolla vad det beror på!
Nästa ämne var Alzheimer. Professor Agneta Nordberg från Karolinska/Huddinge hjälpte oss att reda ut begreppen kring minnesproblem. Vi har väl alla ställt oss frågan om det är normalt att glömma, jag gör det i alla fall… Även här fick vi veta att det är viktigt att söka hjälp i tid. Det finns läkemedel – men – jag har läst att de inte kan komma alla till del. De är dyra och de regionala skillnaderna, som så ofta när det gäller att få tid hos en specialistläkare, alldeles för stora.
Vi måste förbättra den situationen. Det finns kvinnor som tar lån idag för att få sjukvård för olika allvarliga åkommor snabbare genom att vända sig till en privat mottagning, ett annat landsting eller utomlands.
Sedan avslutade vi kvällen hur vi kan hålla oss friskare med antioxidanter. Näringsforskaren och med. Dr. Magnus Nylander informerade om hur nyttiga alla svarta/blå bär är! Jag ska helt klart ägna stor del av sommaren åt att plocka mycket blåbär och frysa in. (Blåbär ska helst inte värmas). De är oerhört nyttiga!

Imorgon lanserar vi 2,6, vår nya klubb för kvinnan 25-45 år, med ett releaseparty med valda delar av nya kärntruppen, ambassadörerna och många gäster. Det ska bli sååå spännande. Rapport följer och glöm inte läsa mer på 2.6miljonerklubben.com.

Varma hälsningar från Alexandra

Kommentarer