SR Norrbotten

Blev intervjuad morse av Lena Callne på SR Norrbotten. Frågorna handlade om 2,6. Varför klubben startades, varför den är viktig och om den är intressant för personer som inte bor i Stockholm. Intervjun kommer 21 minuter in i klippet.
För er som inte vill lyssna på klippet kan jag ge några svar på ovan frågor. Klubbens främsta syfte är att sprida objektiv information om kvinnors hälsa och livskvalitet.  Målet är att skapa ett friskare samhälle där män och kvinnors hälsa prioriteras lika mycket på lika villkor. Vi måste bli många för att bli starka och det behövs medlemmar runt om i landet. Vår ambition är att ha seminarier och föreläsningar på många orter. Inbokat just nu: Stockholm 26 mars och Visby 1 juli. Storasysterklubben 1,6 startades för 10 år sedan och har ca 35 000 medlemmar. Det vore ju coolt om vi kunde ha det inom 1 år! Det kostar endast 180kr/år att vara medlem.

 

I intervjun pratade vi även om hjärtefrågor. Min är en ökad dialog bland generationerna vi måste lära oss av varandra! Doreen Månssons är mångfald, Ebbas är Prestationsprinsessorna, Mi Ridells är hjärt- och kärlsjukdomar. Vilken är din?  

 

 

Kommentarer