Fler kontaktkvinnor sökes ute i landet!

The Reader, med Kate Winslet och Ralph Fiennes, vilken bra film!. Vi hade möjlighet att få invitera våra medlemmar i Göteborg och Stockholm att gå på förhandsvisning.
Den handlar om ett förhållande mellan en yngre man och en mer mogen kvinna. Det visar även en del av vidrigheterna kring Auschwitz, judeförföljelserna, och kampen mellan att vara en god , feg medborgare utan civilkurage och en mer framåt.
Ja , jag ska inte avslöja handlingen.
Sen läser jag att man gör framsteg i hemtjänsten, att nu lär majoriteten vara nöjda med den assistans de får i hemmen.
Så bra!! En eloge, till våra styrande. Mer av den varan! Hoppas man tänker in maten i detta också. Den mat som ju framför allt är så viktig för våra äldre och barn. Näringsrik och fullgod. Inte små kartonger som värms upp, slängs fram och så ska den gamla äta på 10 minuter under stress.
Det fungerar inte!
Men vi skulle behöva organisera upp att de friska äldre som är aktiva och gärna delar med sig av sin tid. Besök hos de som är ensamma med samtal, en kopp kaffe och kanske middag tillsammans. Vilken glädje för båda parter.
Klimatmålen sågas av oppositionen. Ja vad annat kan man vänta, det är ju nästan oppositionens uppgift, att kritisera. Nu kan vi läsa konkreta mål, det finns riktlinjer, utsläppen av växthusgaserna som koldioxid, ska minskas med 40 % till år 2020 jämfört med 1990.
Svårigheten är nog att vi , var och en av oss, ska lära oss hur vi alla kan bidra. Hur vi alla kan ändra våra vanor till att bli grönare, skönare.
Snart blir det vår! Snömassorna har ju vräkt över oss här i Stockholm. Så här sent i mars… Kul för barnen , och hundar, som Pricken (och mig) som älskar att leka i snön, men inte när det blir farligt för trafiken, och olyckor drabbar oss.
Marie höll ett seminarium i Kiruna och det gick jättefint, de som kom, tyvärr inte så många, hade en intressant kväll.
Vi måste bli bättre på att hitta kontaktkvinnor i hela landet , så att när vi kommer ut kan samarbeta närmare på orten. Hjälpas åt med att hitta lokaler, vilken dag eller kväll som passar bäst etcetera.
Hör gärna av Dig om du vill bli kontaktkvinna, för 1.6 eller 2.6. Maila till ”frida@1.6miljonerklubben.com”.

Kommentarer