Dagens boktips

 

Hej igen,

Detta med blogg är ju riktigt kul!  Med tanke på förra inlägget kan jag konstatera en sak. Bara för att jag nu bloggar tycker jag mig se ”bloggpotentiella” saker hela tiden.  Jag fick lite bloggtips av journalisten Alexandra Pascalidou inför min ”bloggdebut” och nu Alexandra förstår jag precis vad du menar med att man kan bli ”bloggberoende”(:

Kassörskan i pressbyrån tyckte nog att jag var lite smått knäpp när jag idag 19.00 bad henne fota mig och denna bok. Eller tyckte hon det?

 

Jag läser på baksidan av boken:

Vet du på förhand vad alla tycker?

Tar du all kritik personligt?

Måste allt vara perfekt jämt?

 

 

De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör och hur man undviker dem
De tio dummaste misstagen klyftiga personer gör och hur man undviker dem

 

Vårt tänkande styrs ofta av orealistiska föreställningar om oss själva och om vår omvärld. Den här boken beskriver de tio vanligaste misstagen vi gör när vi hamnar i situationer som styrs av besvikelser, konflikter, fruktan, ångest, depression eller ren och skär stress.

 

Arthur Freeman är en av förgrundsgestalterna bakom KBT (Kognitiv beteendeterapi) .

Då jag även själv förespråkar och arbetar med KBT vill jag varmt rekommedera boken.

 

I KBT talar man ofta om negativa automatiska tankar. Tankar som bombarderar oss automatiskt och som påverkar vår sinnesstämning och i sin tur vårt beteende.

 

Jag drabades tex av en negativ automatisk tanke senast på pressbyrån:  ”hon i kiosken tycker nog att jag är helknäpp nu?”

Kanske trodde hon det? men varför ska jag gå runt och deppa för det, jag vet ju faktiskt inte vad hon tänkte? och tänkte hon det så kanske det inte är hela världen? och skulle hon tycka att jag är helknäpp så betyder väl inte det att jag ÄR det för det? etc etc….

 

saken är inte att man skall gå runt och vara överdrivet positiv. Men man ska inte heller vara överdrivet negativ!

 

Passar på att lägga in nya riktlinjer från socialstyrelsen: Ångest och depression skall främst behandlas med Kognitiv beteendeterapi KBT.

och vill du lära dig hantera din stress med hjälp av KBT kan jag varmt rekommendera boken: Hantera din stress av Giorgio Grossi samt Internetbehandling via Careit

Kommentarer