Vi behöver andra värderingar än bara Mammon

AV ALEXANDRA

Årets Right Livelihood pristagare

Jag var på Right Livelihood Awards utdelningen (det alternativa nobelpriset) och jag måste säga att jag tycker Jacob Uexkull har rätt i allt han valt att premiera. Demokrati, fred, anti kärnvapen och miljöfrågor. Att visa medmänsklighet och hjälpa de som nar det svårt hellre än att bara planera hur man kan tjäna mer och mer pengar. Framtiden för vårt samhälle ligger i att vi nu inser att vi behöver andra värderingar och prioriteringar än bara Mammon. Pristagarna kom från Kongo, en man som räddar regnskogen, Etiopien, en australiensisk kvinnlig läkare, som efter 30 år lyckats bygga sjukhus för att hjälpa kvinnor skadade vid förlossningar, en anti kärnvapenkämpe från Nya Zeeland. De var alla såå besjälade och värdiga mottagare.

Sen tog Carl-Jan med mig på lite sightseeing i Stockholmsnatten. Det blev dels Cadierbaren på Grand Hotel, den absolut bästa baren i vår stad. Utsikt, atmosfär, vacker miljö, all slags publik… Sedan fick jag besöka en privat klubb i Operahuset där vi träffade många trevliga pratsugna människor. Ja, det är givande att möta nya människor.

I lördags var det dags för signering av Kalendern igen. Denna gång i Farsta Centrum, där det finns en härlig bokhandlare – Per. Kunderna var mycket köpsugna, både på Kalendern och vår bok Sinnenas Mat. Åsa Vilbäck, Annika Jankell och jag, assisterade av Eva P.K. fick signera många, många exemplar.

Härligt med en lugn söndag med familj och vänner.

Kommentarer