Julefrid och fantastisk julstämning

AV ALEXANDRA

Så underbart det är med all snö! Även om det blev slask idag i Stockholm. Men det har varit en ovanligt vacker vit jul och fantastiskt rolig också. Jag tror inte det är nödvändigt att alla slutar dricka alkohol när det blir jul, men det borde vara alla vuxnas plikt att ta hänsyn till barnen och se sig själva som förebilder – för det är vi ju!

Upptakten till mitt julfirande var en riktig familjefest på lilla julafton, med alla bonusbarn, respektive, barn, svägerska med man, barn och barnbarn… ja det var en riktig julstämning. 13 personer och Pricken. Vi hann till och med med charader.

Glöggar, vänner på besök, ja det är bråda tider innan jul. Tänk så lycklig jag känner mig över att ha en stor skön familj. Även om hälften av de mina, två systrar, är på Barbados där de arbetar och bor tidvis. Arbetskamrater har jag ju många spridda över hela landet. Men jag känner ändå gemenskap med dem alla! Några få men goda vänner och en underbar kamrat i min hund Pricken. Innan jul vill jag alltid försöka träffa mina gudbarn som jag tyvärr inte hinner träffa så ofta. Sedan måste man ju köpa julklappar, några i alla fall. Även om jag tycker att det ofta går till överdrift. Tänk om vi kunde samlas och gå på en konsert i kyrkan alla tillsammans istället för att köpa så mycket och äta så mycket. Visst, jag älskar traditioner av alla de slag, seder och bruk, och gärna husmanskost eller rätter efter årstid. Och det är viktigt att upprätthålla just det som din familj har och det vi har ärvt av våra föräldrar. Men lika viktigt är det att vara öppen för nya influenser, tycker jag.

En av de få gånger jag verkligen älskar att gå i kyrkan är just på julen. Gemenskapen, sången, musiken, ja det är en viktig ingrediens.

Nu lockar de långa promenaderna. Idag blir det kalkon, så visst behöver man röra på sig.

Hoppas ni inte tyckte jag gjorde bort mig i gårdagens På spåret. Döm inte de tävlande för hårt, man blir faktiskt väldigt nervös. Glad fortsättning!

Kommentarer