Plötsligt så händer det…..

Jag menar inte att man får oväntat besök. Nej, plötsligt har barnen blivit stora. Tonåringar! Vad hände? Hur gick det till? Att äldste sonen är tonåring har inte undgått mig. Plötsligt försvann de små fötterna och ersattes av rejäla 44-45:or, allt har dessutom börjat ta längre tid på morgonen, startsträckan är lång.

Men igår märkte jag att även den yngre sonen är på väg in i en ny fas. Han var hemma från skolan, sjuk, feber, hosta. Självklart så skyndar jag mig hem på lunchrasten för att titta till honom och fixa nåt att äta. Men……när jag kommer hem så har han redan lagat till lunch själv. Fiskbullar och makaroner! Tre burkar har han dessutom tryckt i sig! (jag har bestämt för mig att matlusten inte är så stor när man är sjuk…verkar inte gälla blivande tonåringar) Dessutom ber han mig köpa med potatis, purjolök, gul lök, grädde och köttbuljong när jag kommer hem nästa gång. Han tänker nämligen laga till middagen också. Det ska bli potatis och purolökssoppa.

Fylld av förvåning och förväntan inhandlar jag detta på vägen hem. Klockan 20.00 serveras så en helt ljuvlig soppa. Den nye kocken i vårt hem är nöjd över gästernas hummande och lovordande kommentarer. Undrar vad det blir till middag idag?

Kommentarer