Hemma från min ofrivilliga, men härliga, semester

AV ALEXANDRA

Hemkommen från fyra dagar på Hasseluddens Yasuragi. Det är ett japanskt spa, i Saltsjö Boo utanför Stockholm, med all slags behandlingar, aktiviteter som Qigong och givetvis fina bad. 25 meter pool, japanska varma källor, japanska tvagningsceremonier. Underbart när man behöver stressa av, ta det lugnt, komma i form, på ett behagligt sätt.


Härligt återhämtning på Hasseluddens Yasuragi

Jag hamnade där genom TV programmet Bubblan, som sänds ikväll söndag den 2 juli. Jag deltar tillsammans med Carl-Jan Granqvist och Josefin Craaford. Det går ut på att man inte får ta del av nyheter, mail, telefon, dator eller tv under ett par dagar. Tidningar är bannlysta, så det blev en ofrivillig semester, kan man säga . Och intressant att iakttaga sig själv i detta vacum.

Flera av oss kan behöva stänga av totalt ibland. Vad är hälsorelaterat? Det mesta, svarar jag. Vi behöver alla inspiration och information. Och det är precis vad vi i vår 1.6 och 2.6 arbetar med! En verksamhet som inte alla förstår, för man tittar på ytan och ser bara att det finns en person, jag, och kända kvinnor, och läkare och forskare… Men vad är det vi ägnar oss åt? Att driva frågor, lobbyarbete, för alla kvinnors bästa! Förändra, förbättra, för alla kvinnor. Men även våra män, för vi behöver varandra. Förbättra livskvaliteten och få fler och fler att inse vikten av att prioritera sin hälsa!

Och att detta inte är tråkigt! Det är ett måste för all annan aktivitet i livet. Utan den goda hälsan är det svårt att njuta av livet. Men allt är relativt, även sjuka kan finna livsglädje och njuta så klart, det beror bara på hur man tänker. Om man lär sig mindfullness, att leva här och nu, och inte oroa sig för vad som händer nästa dag. Oro kan bli ångest och dessa känslor är tunga att bära. Det ligger så mycket i att kunna se det positiva i allt. Att försöka vara i nuet och gilla läget, som man säger.

Kommentarer