Vintage och Auktion

Vintage och Auktioner

Som utlovat här är bild på mina fina skor jag hittade på en auktion. Jag trodde att det var 80-tal men min fashionista kompis Catrin som jag åt lunch med igår informerade att det var  YSL höst kollektionen 2004. Tackar, snygga är de i alla fall. Hoppades på att kunna ha dem ikväll på en middag men eftersom det regnar i Stockholm idag tror jag att skorna får stanna hemma, buhu.

Jag köper mycket på auktion, inte så konstigt eftersom jag jobbat i branschen i 10 år. Jag jobbade mest med konst, möbler och föremål men idag ser man även mycket vintage på de etablerade husen. På den här auktionen fyndade jag även ett matbord och ett par lampbord till min mamma, vi ska måla om borden svarta och det kommer bli supersnyggt. På så sätt får man lite roligare hem, lite mer originellt än ett kataloghem.  Tricket är att ha is i magen och bestämma sig innan för en gräns, det är oerhört lätt att ryckas med under budgivningen annars. När jag tittar runt hemma är det mesta faktiskt arvegods eller auktionsfynd. Nu ser det inte ut som hos farmor för den skull utan jag blandar, gör om och kombinerar olika saker, lite boho, shabby chick kanske man kan beskriva min stil som, jag tycker att det är unikt.

 Jag handlar mycket på secondhand också, jag gillar att känna att jag gjort ett kap. Ofta hittar man någon annan stackares felköp och speciellt saker som är köpta utomland och inte gått att byta. Vips så har man någonting som inte alla har.   

 

Kommentarer