Feng Shui

Igår skrev jag lite om nystart inför hösten. Idag blir det lite av samma visa. Jag har ägnat större delen av dagen åt att rensa hemma. Vad befriande det är! Jag har rensat i gamla papper, organiserat och slängt, slängt och slängt. Jag har gått igenom större delen av garderoben. Packat ner sommarkläderna och tittat på vad som faktiskt hänger i garderoben. Jag har två stora påsar som jag ska skänka bort och så en hög jag ska försöka sälja på secondhand. Så, skönt. Jag talade med en väninna imorse och sa att det känns som att just jag har ovanligt mycket prylar och papper. Hon skrattade och sa att nä, det har vi alla. Jag fattar i alla fall inte var ni andra gör av era saker för mina papper och småsaker har en tendens att bara vara överallt i en låt oss säga organiserad rörighet, jag vet typ var allt ligger.
Nä nu är det nya tag, lite mer feng shui, har flera böcker i ämnet men har jag läst dem, nä inte det, de ligger och samlar damm som allt annat. Bitter jag? – Nej då, bara lite trött på mig själv och alla grejer.

Kommentarer

3 svar

  1. Jo tack – det där känner jag igen. På tisdag ska jag rensa i röran. Däremot får jag ta det i omgångar – men kläderna måste jag kolla igenom SNART, för jag tror det ligger en massa som jag inte använder.

    Tack för inspiration att ta tag i saker!
    Emilia

  2. Jag tror faktiskt att det är dags att rensa garderoben när den inte går att stänga längre och jag använder ungefär en femtedel av det. Suck!

  3. Jag har hört att om man inte använt ett plagg på ett år ska det rensas bort. Riktigt så hård är inte jag men det tåls att tänka på. Det finns flera positiva saker med att rensa i garderoben. Man får mer plats och det blir överskådligt, man upptäcker ofta gamla plagg man inte använt på länge, man kan få en slant om man lämnar in på secondhand, man kan göra ngn annan glad om man ger till välgörenhet OCH sen den sista man blir lite äcklad av allt överflöd och blir inte så köpsugen på ett tag- ett wakeup call i vårt konsumptionssamhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.