Nya tag

Har ju sedan rätt många år varit noga med att äta bra. Insåg helt enkelt för ett antal år sedan att jag blev trött och energilös av kost med för mycket socker och snabba kolhydrater och när jag lade om kosten mådde jag både mycket bättre och hamnade automatiskt på min helt lagom målvikt.  Har också alltid varit noga med att inte gå under den, för att tvinga ner sin kropp på en FÖR låg vikt  ÄR inte snyggt vilket jag önskade att fler tjejer fattade.

Eftersom jag älskar att äta gott och tycker att man också måste una sig ibland har jag ofta levt efter 80/20-regeln – bra kost 80% av tiden, men sen absolut t ex en efterrätt vid tillfällen då det verkligen varit värt det. Men jag har sedan länge skippat den där onödiga smågodispåsen framför fredagstv:n eller chipsen fulla med transfetter som man bara mår pyton av. De är liksom inte värt det. Men en chokladfondant med vaniljglass efter en god middag på restaurant – absolut!!  Så den jämvikten har funkat jättebra för mig.

Men inför bröllopet deffade jag lite extra för att känna mig helt fab och fräsch i min vackra klänning. Så det blev mer 100/0-regeln, dvs inga excesser alls. Så det har blivit lite kompensation efteråt istället. Började på bröllopsresan att frossa i goda pastarätter, och sen har det liksom bara fortsatt. Så det har blivit några extrakilon sen bröllopet och idag pekade vågen för första gången på många år på över 60 kg… Inte kul alls….   Framförallt för att jag känner att min kropp inte mår bra varken av de extra kilona och inte heller av fel kost.

Så nu blir det återgång till gamla vanor igen. Vet att det snabbt brukar justera sig, och jag ser fram emot att få tillbaka min pigga grönsaksdrivna energi igen!  Dock vägrar jag banta!!  Banta är ett av svenska ordets fulaste ord – det är korkat och man kan inte leva så i längden.  Nej, god och nyttig mat och 80/20-regeln så får det ta den tid det tar helt enkelt.

Nån som vill hänga på?  After Beach 2010? 😉

Kommentarer