Skönt. Det funkar…

Jag är så oerhört analog. Har ständigt problem med datorer och digitala prylar. Allt nytt faktiskt…

Jag tyckte allt funkade toppen när man hade fax eller skrev brev. När man sparade pengar till att köpa just den där skivan man hade trånat efter….Eller kasettband.Bland-band. Ett kasettband fullt med blandade favoritlåtar.

Nu ska man göra Spotifylistor och facebooka.

Jag vill ha bland-band!
Och skriva brev!
Sen gillar jag att träffas och fika istället för att sitta på ett Internetcafe med massa människor och i tystnad sitta och chatta med någon som inte ens är där?

Det tycker jag är konstigt. Undra om vi kommer förlora våran sociala förmåga till slut? Att man pratar känslor i form av ”smileys” och att vi inte kan uttrycka vad vi egentligen känner. Och framför allt, inte kunna prata om det.

Det får väl tiden utvisa. Jag hoppas att mina barn ska förstå värdet i mötet med andra människor och vikten av att alltid lyssna på sina känslor och visa dom. Och, kunna prata om dom.
Jag jobbar på det med mej själv varje dag och det är väldigt lätt att tappa det i all virrvarr och stress. All prestation och tillgänglighet.

Ibland behöver man bara få sätta sej på en stubbe någonstans och andas in frisk luft i lungorna. Och bara lyssna..på tystnaden. Det finns mycket i en tystnad som man kan ha nytta av…

Sov gott! Hörs imorrn igen.

Kommentarer