Befriande stunder utan uppkoppling!

Ibland behöver man en paus från det ständiga informationsflödet. Så när jag reser försöker jag att stänga av, eller i alla fall ned, kontakten med omvärlden, och bara vara i nuet där jag befinner mig. Det ger perspektiv och sakta kommer lugnet tillbaka. Liksom insikten om att det inte är det viktigaste av allt att alltid vara uppkopplad, följa med i det flöde och brus som pågår.

Det är aldrig fel att bara vila och stänga av alla telefoner, datorer, radio, tv...

Visst tittar jag lite på mailen och sms, men inte dagligen och bara korta stunder. Befriande!

Läser idag om att risken för demens ökar hos överviktiga. Men det står även att stress i medelåldern kan spela en viktig roll genom ökad halt av kortisol i kroppen vilket på sikt kan påverka viktiga funktioner i hjärnan. Jag känner mig ganska orolig av detta. Vi kan ju alla känna stress ibland med detta ständiga informationsflöde. Så därför försöker jag att stänga av så mycket det går när jag reser. Det är intressant hur jag tycker om att ha mycket omkring mig i arbetet. Och även i livet i stort, men ändå behöver tystnaden och lugnet lika mycket.

Vi kan göra mycket i förebyggande syfte, som att engagera oss i frivilligt arbete. Vi behöver fler volontärer i 1.6 och 2.6! Hör bara av er till oss på info@1.6miljonerklubben.com. Min övertygelse är ju att engagemang ger hälsa! Och sen äta rätt, motionera och gärna mental träning. Gå en kurs, spela golf, dansa… Nu vet jag hur jag ska tillbringa min sommar!

Kommentarer