Din flygresa

 

Då har det då blivit söndag. Min sista bloggdag. Innan jag tackar för denna gången, skulle jag vilja dela med mig av några rader ur min nya bok ”mammatankar”

Hjulen som har fällts ut så många gånger, och snabbt fällts in igen, har tagit mark. Fast mark!                                                                                                                                                           Så känns det! Hela jag är som en stor jumbojet!                                                                      Förr var man kanske lite mer som ett litet, ettrigt sportplan. Man var inte rädd för utmaningar, man ville visa upp sig lite extra och gärna få beundrande blickar. Man slängde sig hit och dit och lät vindarna föra en varthän det än barkade. Liten och smidig. Smal och smärt. Ung och läcker! Man ville synas. Man ville bli bekräftad. Man ville vara nån.                                                                                                                                             Jumbojeten visar mer dagens form. Stadig. Behöver planera sin avfärd och sitt mål. Kroppsformen har ändrat sig lite, mittenpartiet är aningen rundat, men oj så ståtlig den är. Trygg!                                                                                                                                       Ibland har den varit ute på spännande resor, ibland har resan gått nästan obemärkt förbi, ibland i riktiga oväder, ibland har den tappat kursen, ibland har den haft sitt mål klart för sig, ibland har den svävat uppe i det blå och ibland har den landat på nåt riktigt härligt ställe. Då har den valt att stanna ett litet tag för att sen flyga vidare mot sitt rätta mål.                                                                                                                                                     Ibland har den valt att stå stilla, vara inne på reparation, återhämta sig. Ibland har den fått nya reservdelar för att kunna flyga, ibland har den gått på rutin med autopiloten på. Nu tar den sin lilla dagliga rutt och både starten och landningen styrs med säker hand. Och även om autopiloten då och då sätts på så sitter kapten Maria där med ett nöjt leende och ser till att kursen hålls.

Man kan lätt sammanfatta sina dagar och sina veckor som en flygresa. Det gäller bara att välja rätt klass att flyga i, eller att se till att göra det bästa av dagens resa. Det har varit en rolig vecka, eller jag kanske ska säga en rolig flygtur tillsammans med er. Glöm inte att spänn fast säkerhetsbältet innan ni ger er ut på nya äventyr. Jag på ”maria airlines” tackar för mig och hoppas att ni har haft en trevliga dagar tillsammans med mig här på bloggen. Jag hoppas att vi träffas snart igen. Ha en underbar sommar!

Maria

 

 

Kommentarer