Fantastiska kvinnor som brinner för att påverka

Menlody Gardot vill påverka och förändra med musikterapi

Nadine Gordimer och Melody Gardot! De var fantastiska. Vilka kulturspridare. Så olika men så lika i att de båda brinner för att förändra, påverka. Melody startar i höst sitt rehabiliteringsprogram med hjälp av musikterapi, något hon själv blev hjälpt. Och Nadine sade att den dan jag bara är författare, då är jag ingen författare. Med det menade hon att hon genom sitt skrivande vill öppna folks ögon, förmedla verkligheten och påverka våra sinnen.

Bill Clinton talade mest om hur viktigt det är att tänka om, tänka nytt, när det klimat och miljö. Han gav oss många siffror på hur det ser ut med utsläpp i olika länder, hur människan förstör och inte vill förstå. Men han sa att genom kultur kan vi påverka vårt sätt att tänka då kulturen berör våra hjärtan och sinnen och därigenom kan vi förändra vårt sätt vara. Vi kan omprioritera, lämna konflikter och istället gå in i gemenskap.

Postkodlotteriet satsar på kulturen och ville ha råd hur vi bäst kan använda kultur i samhället för att förbättra, I samarbete med vetenskapen, tyckte Clinton. Få alla att läsa mer. Den som läser lär sig, det är viktigt!

”Kultur för en bättre värld”, var en underbart stimulerande kväll på Operan med all slags musik och dans. Clowner, Anneli Alhanko, Nils Landgren, El Sistema med barnorkester med flera.

Niklas Kjellström Matseke, en insiktsfull företagsledare

Ja Niklas Kjellström Matseke, Postkodlotteriets vd, är en mycket insiktsfull företagsledare i ordets goda bemärkelse.

Alexandra

Kommentarer