Kommer du att donera dina organ?

Lill och jag testade våra värden

Forskning och Hälsa-dagen i Kungsträdgården blev verkligen lyckad. Det vimlade av besökare och stämningen var på topp. Lill Lindfors uppträdde med Skärgårdspojkarna och Anders Linder.

Solen strålade och temat var just att ge. Blod, som Kayo. Eller att donera sina organ, som Blossom. Lill har anmält hela sin familj till Karolinska institutets forskningsprojekt Life Gene där man följer hur vi har olika anlag för sjukdomar och hälsoproblem.

Organdonation räddar liv, det är Sören Gyll och Per Nordin levende bevis på!

Det är viktigt att ge. Att vi alla hjälper till och donerar våra organ. På scenen hölls diskussion där jag medverkade tillsammans med förre Volvochefen Sören Gyll och IT-entreprenören Per Nordin. De har båda överlevt tack vare transplantationer. Sören levern och Per lungan. Vi måste informera om att man ska tala om för varandra om man vill donera organ eller inte. Om man eventuellt ställer upp på forskning på de egna organen efter ett dödsfall etc.

Vi måste ta upp dessa angelägna ämnen! Det handlar ju om att kunna rädda liv! Vi har ständig brist på både blod och organ.

Blossom gav blod - hon fick för hon har ju inte fyllt 60.

Vi vill höja åldern för dem som får ger blod. Idag är gränsen 60 år, det varierar lite i de olika landstingen, men 60 är ungt! Forskarna sa att detta är nonsens. Det finns ingen relevant riskbedömning baserad på ålder. Detta är verkligen åldersdiskriminering!

På kvällen besökte jag Stadshuset där International Women´s Club och American Women´s club firade gemensamt att de fyllde 50 respektive 120 år. Stockholms stad ställde upp med fin buffé och visning av den gudomliga byggnaden.

Gissa vem? Svar jag!

Gissa vem som en gång var Mälardrottning? Hon som sitter där i den Gyllene salens guldmosaik – jo jag!

 

Kommentarer