Slutkläm

Innan jag egentligen kan börja prata om självbehärskning som vägen till lycka och harmoni så måste jag ta en titt på sömnen/sovtiderna. Mina testresultat, so far visar på en MYCKET tydlig koppling mellan en natts (eller snarare flera nätter i rad) med god sömn och oceaner av självbehärskning. Jag blir ju rena rama lammungen när jag får sova mina 7-8 timmar, klarar vilket gnäll som helts från både vuxna och barn. Och i ärlighetens namn så visste jag ju det.

 

Men jag vill ju så desperat gärna ha, åtminstone ett litet halmstrå att hålla mig i när jag inte tycker att tillvaron funkar som jag vill att den ska göra. Nåt som snabbt och enkelt ger mig både en förklaring och en lösning på mitt problem/tillstånd, gärna på samma gång. Och då är det väldigt lätt att börja jaga över den där berömda ån för att få tag på det, om möjligt ännu mer berömda vattnet.  Alltså göra det svårare än vad det egentligen är.

Varför är då det enkla så svårt?

Gå och lägga sig i tid. Hur svårt kan det vara…

Tänka efter innan man talar. Borde väl för tusan inte vara så himla svårt

Ta den där raska promenaden två – tre gånger i veckan… Ingen kommentar

Få till ett- två spinningpass/ vecka???

Äta precis tills man känner de först mättnadskänslorna. Det borde väl verkligen vara lätt, eller?

Ha en njutningsdag/vecka (om ens det). Självbehärskning!!!

 

I grunden, tror jag att svårigheterna med enkelheten handlar om en form av prestationsångest.Hur då? Jo, om mina förväntningar på resultatet av mina ansträngningar är för högt satta så krävs det ju en stor insatts/prestation för att jag ska kunna uppnå dessa högt uppsatta resultat. Då blir automatiskt fallhöjden stor och rädslan
för att misslyckas ännu större.

 

Slutsats: Jag gör nog bäst i att inte försöka så behöver jag inte utsätta mig för ännu ett nederlag utan kan lugnt luta mig tillbaka i den välbekanta uppfattningen om att jag inte besitter den förmåga, självbehärskning, jävlar anamma eller vad det vara månde som krävs för att kunna förändra på sakernas tillstånd.

 

Nu ska jag bara chilla resten av denna regniga söndag, kraven på dagen känns befriande låga nu när jag skrivit min sista blogg för denna gång.

 

Varma sommar hälsningar. /Gertrud

 

Kommentarer