Dag 2 i Almedalen – inspiration, regnbågar och sång.

 

Publik på Reinfeldts tal
Publik på Reinfeldts tal

Utan konkurrens var höjdpunkten denna soliga och vackra dag 2 i Almedalen att få lyssna till Jesse Jackson berätta om sina idéer och tankar och det nya globala projektet ”Rainbow Alliance” som vi i 1.6 kan skriva under direkt.  Jesse talade sig varm för hur vi ska utjämna skillnader mellan rika och fattiga länder och hur ökad utbildning är grundstenen för en bättre värld. Bättre global hälsa och livskvalitet blir resultatet av stigande utbildning tror jag med.

Ett eftermiddagsmingel i en blommande trädgård  inte långt från ringmuren förvandlades av Jesse Jacksons dotter Sanitita till ett stämningsfullt firande av den amerikanska nationaldagen och kanske en ny tidsanda när hon stämde upp ”the Star-Spangled Banner” med sin djupa, vackra röst.

Jag hann knappt återhämta mig och torka en liten droppe ur ögonvrån innan det var dags att hoppa i bilen och susa ner till Kronholmens ljuvliga golfbana där 90 par spelat 1,6miljonerklubbens tävling ”Hjärtgolf” – hurra för deras engagemang!

Priserna hjälpte jag till att dela ut, jag fick en god middag och tillfälle att både dansa och träna hjärnan i musikalisk frågetävling efteråt –nyttig och kul avslutning på en lång dag.

Idag laddar vi för vårt eget seminarium ”Jämställd hälsa” ombord på m/s Sigyn i Visby Hamn. Det börjar kl.15 och efteråt ska vi umgås och knyta kontakter på akterdäck med tilltugg och ett glas vin eller vatten. I montern håller våra Gotlandsvolontärer beach flaggorna i topp – det är så stimulerande att få träffa människor från hela Sverige som är nyfikna på oss.

Vi ses! Alexandra

Kommentarer