Mycket av allt dag 3 i Almedalen – dimma, sol och deltagare!

Mina kollegor och jag håller igång ivrigt från arla morgonstund för hälsans skull, ofta så ivrigt så vi inte hinner med att äta mellan alla olika möten och seminarier – vi får kompensera med en hälsohelg i efterhand tror jag bestämt.

Dimman låg tät över Visby hamn igår med, och jag var lätt orolig för hur de bilder som Expressen skulle ta ”hemma hos oss” skulle se ut. Expressen hade hört av sig, vilket är jättekul och bra för 1,6miljonerklubben, men tyvärr var de inte intresserade av att skriva om våra aktiviteter. Nej, de höll på att göra en grej om hur hysteriskt många deltagare tvingas bo under Almedalsveckan. Vi har tidigare under åren erfarenhet av att bo 6 damer i ett halvt rum med ett halvt badrum – visa av skadan har vi år det bekvämt och välordnat i nedervåningen i en villa ovanför hamnen. Skönt att slippa sova med huvudet invid toalettväggen som jag gjorde förra året (vi var 3 damer i samma rum)…

Så om någon trodde att det var glamour, sjötunga och champagnevaskning på schemat – glöm det! Det är automatkaffe och ostfrallor i flykten som är min dagliga diet denna vecka.

På eftermiddagen sprack himlen upp och vi fick strålande solsken till minglet efter vårt seminarium ombord på Sigyn. Seminariet blev mycket lyckat, de 120 platserna var fullbokade och det dök upp  50 personer till som gärna ville vara med. Vi fixade några extrastolar, och som tur var har fartyget TV-skärm och teknik så att även de som stod utanför kunde se och höra.

Talarna var i form och paneldiskussionen mellan Nyamko Sabuni, Lars-Erik Holm och Karin Schenck-Gustafsson engagerade publiken ordentligt. Det värmer i hjärtat att så många kvinnor visar sin uppskattning för vad 1,6miljonerklubben ständigt arbetar för – mer uppmärksamhet på slagsidan mellan den vård som erbjuds – slagsidan mellan män och kvinnor, mellan olika landsting, mellan personer av olika etnisk bakgrund, mellan yngre och äldre – ja, listan är lång. Men vi fortsätter att ligga på – allt kan bli bättre!

 

Kommentarer