Skillnader i vardagen

En morgon när jag tog en promenad på stranden upptäckte jag denna fantastiska sanddrake. Den låg där och tittade ståtligt upp på alla som valde att gå förbi. Han vaktade sin borg, och den stolta konstnärinnan, en flicka runt tio år satt några meter bakom och såg om möjligt ännu stoltare ut. Nästa gång jag promenerade samma runda var draken inte längre där. Den hade simmat ut till havs. Natten hade dragit förbi med ett riktigt oväder fyllt av åska och regn. Sanddraken hade inte gillat det. Det hade tagit sin borg och simmat iväg. Jag kunde inte låta bli att känna ett stygn av sorg. Hur skulle den lilla flickan ta det. Att hennes älskade drake inte längre var där. Morgonen efter, gick jag återigen längs stranden. Solen strålade och värmen var tillbaka.  När jag närmade mig platsen där draken hade legat såg jag att den lilla flickan var i full fart att bygga något. Hon grävde gångar, formade sanden snabbt och lätt, bar vatten i hinkar till sin skapelse så att hon skulle kunna göra de former hon ville få fram lättare. Hon såg ut att vara glad. Jag kände mig glad! Den lilla flickan valde att se förlusten av sin drake på ett helt annat sätt än vad jag hade gjort. Hon valde att skapa nåt nytt. De små skillnaderna i vardagen som vi inte alltid rår på, naturens egna gång kan få oss att börja på nåt nytt, nåt ännu bättre. Det är därför varje dag är så viktig. Den ger oss alla tillfälle att skapa en ny dag med nya möjligheter. Någonting helt annat än det vi  lämnade efter oss igår. Den får oss att leva här och nu!

Kommentarer