Det finns bara en väg, be om förlåtelse och rätta till!

Vilken härlig tid av glädje och närhet – julen! Men det är inte alla som har det gott. Tänk att skandalerna i äldreomsorgen aldrig tycks ta slut. Allt som brister, som är snålt och omänskligt på Caremas anläggningar. Personal anmäler men chefer bortförklarar, säger att nej då vi har inte gjort fel…

Att väga blöjorna, att människor sitter fastspända – länge, utan tillsyn. Inlåsta. Är det rätt? Jag bara undrar? Undernärda boende…

Visst ska man som chef vara lojal mot ägarna men inte i nuläget och inte i TV. När det finns uppenbara brister kan man bara gå en väg – be om förlåtelse och rätta till!

Hur stora bristerna är kan man diskutera bakom stängda dörrar. Men ge oss, allmänheten bevis på att nu har Carema tagit till sig allt som skrivits, sagts, och förbättrar situationen både för de boende och för personalen! Sätt den boende i centrum. Låt inte systemet styra. Ta bort sparbetinget!

Var generös med omsorgen och omtanken i åtminstone två månader för att kompensera för allt lidande! Sätt inte in PR-personer. Låt sjuksköterskor och biträden komma tilltals och föreslå åtgärder som kan förbättra. Tillsammans med anhöriga!

Gör detta nu! I mellandagarna. Ge alla en julklapp, ett leende och en lite längre stund av gemenskap, på Julafton!

God jul.

Alexandra

Kommentarer