Dags för en ny attityd!

Tänk att det slängs så mycket mat! När affärerna har datummärkta varor blir konsumenten givetvis observant och tror ”oj då, nu går mjölet ut i morgon!” Ett sätt att komma runt detta problem är att sänka priserna på allt som har kort datum.

Att ägg måste slängas efter 21 dagar visste jag inte! Det är ju så dumt, vi har äggen oftast i kylen och då håller de ju mycket längre. Inom slow-food rörelsen menar man dessutom att ägg smakar godast när de har fått mogna i rumstemperatur i några veckor… Nej det är dags att starta ett ägguppror!

Anna Maria Corazza Bildt har tagit ett initiativ att diskutera kring matsvinnet – ”BASTa-med det!”. I veckan samlades representanter från handeln, forskare, ekonomer ja alla sidor fick koma till tals och var överens om att vi måste ta tag i detta! Ett sätt att öka hållbarheten är att sänka temperaturen i kylskåpen till 4 -5 grader istället för 8 som de flesta har.

Jourläkares hembesök ska bli fler! BRA! Applåder, dubbelapplåder! Tänk så roligt att läsa något positivt. Jag blev glad, direkt.

Undrar lite över Dagens Nyheter som två dagar i rad sätter statsministern i svart siluett? Under Fredrik Reinfeldts 2000 första dagar har allt blivit sämre? Sjukskrivningarna har blivit fler? Här finns plats för egna analyser men klart är att vi, 1.6, behövs för hälsa är det viktigaste vi har!

Jag menar, opolitisk som jag vill vara, att oavsett vem som sitter vid makten, är det inte dags att vi börjar med ny taktik och attityd? Vem mår bra av att man endast är negativ och attackerar varandra med kritik. Ja visst, men ge oss en konstruktiv kritik! Ge förslag till lösningar. Media ska vara grävande, men vi blir alla så deprimerade av att man endast läser, hör och ser om det som går fel. Katastrofer och försämringar. Se framåt. Se framåt och erkänn att det blev fel. Som Carema till exempel. Ta tag i det nu och gör något konstruktivt!

Själv har jag bestämt mig att varje morgon spela en låt med BAO. Då blir jag glad och kan hitta det vackra i min närhet. Som knopparna, blommorna och fåglarna!

Alexandra

Ta dig tid att hitta det vackra i tillvaron, nu blommar ju till exempel blåsipporna!

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.