Jag mötte våren i Italien

Med regn, men vacker och skir grönska, mötte mig Emilia Romagna. Skulle besöka Tabiano intill Salsomaggiore i gammal fin Termekultur. Vi bodde i en liten underbar by omgiven av höga kullar och djupa dalar, med blommande syrener, ginst och alla svenska vårblomster därtill! Men regnet strömmade ned, så det blev mycket kultur inomhus i Parma som var den närmaste stora stan. Skinkans och parmesanostens förlovade land.

Att få distans till vardagen och möta nya intryck, nya människor, det vidgar horisonten. Genom vänner kom jag till ett ljuvligt beläget Vinslott, Castello Monte Vibiano, nära Perugia, i Umbrien, och blev förälskad i miljön.

Man visade oss runt i de vackra omgivningarna, ägorna, vingårdarna och vintillverkningen och en härlig gästfrihet gjorde att jag hoppas återvända snart.

Så skönt att ha kopplat bort arbete och nyheter några dagar. Sedan direkt hem och dags för Stockholm Ice! En strålande föreställning med Malena Ernman och en duktig tenor som gästartist och med Amy Diamond som konferencier. Många av världens bästa skridskoåkare fanns i Globen, dels världsmästare i herr och damklasserna, dels VM-vinnande par i isdans. Ja det blev utsökt artisteri! Min favorit är förstås VIKTORIA HELGESSON, som ju är ambassadör för 2.6 miljonerklubben. Hon blev ju 5:a i EM nyligen! Fantastiskt! Många år sedan vi hade en så duktig åkerska i Sverige. Hennes syster Joshi är också på väg upp också i eliten. Underbart trevliga och duktiga skridskoprinsessor! Våra favoriter!

Om några dagar bara i Göteborg går VM team skating på Scandinavium i Göteborg. Då är det fantastiska svenska laget med som är världsmästare i lag åkning. Team Surprise! Vi håller tummarna!

Alexandra

Kommentarer