Om en enastående kvinna som går till världshistorien

Hej kära vänner,

Det är en mysig natt och jag lyssnar på ljuvlig musik medan jag skriver här för er.

I torsdags var det Bernadotte Art awards gala och bland gästerna befann sig en färgstark och exceptionell kvinna, HIM empress Farah Diba Pahlavi av Iran. Hon, en gång hustru till en av världens mäktigaste män och en älskad kejsarinna som engagerade sig och  beskyddade många välgörenhetsorganisationer särskild de som rörde hälsa, kultur och jämställdhet blev så småningom tvungen att lämna allt mot ett liv i exil. Trots att hon har upplevt många svåra utmaningar i form av landsflykt, livet i exil, förlusten av den persiska påfågelstronen och sin man Shah samt två av sina älsakde barn håller hon huvudet högt och bejakar livet med en otroligt stark vilja, beslutsamhet och livsglädje.

Hon har upplevt glädje, kärlek, makt, förlust och sorg och det är inte alltid lätt, men hon menar att det krävs optimism och hopp för att fortsätta livets resa. Hon är onekligen en av de absolut starkaste människorna inom modern tid och samtidshistoria, en enastående kvinna och en fantastisk förebild för många världen över oavsett bakgrund eller politisk tillhörighet. Jag önskar att framtiden bär endast ljusa och lyckliga stunder för henne.

All kärlek

Roxanne

Kommentarer