Är du medveten om dina egna tankar?

Våra tankar formar vår framtid, men även kvalitén som vi har på våra tankar, bestämmer vilken kvalité som vi kommer att få i våra liv. Vi tänker ungefär 65 000 tankar varje dag. Vad är det vi säger till oss själva och hur påverkar tankarna vår kropp och hälsa? Är du medveten om hur dina tankar ser ut? Tänk om alla våra tankar bara är negativa saker om oss själva och andra, hur kan vi påverka hur vi tänker?

Vi vet att ungefär 90-95% av de tankar som vi tänker idag är precis samma tankar som vi tänker imorgon. Men om vi tänker samma som vi alltid har gjort så innebär det att vi kommer att få samma resultat som vi alltid har fått, är det goda nyheter? Det handlar om att antingen förändra situationen eller ändra förhållningssätt och inställning till hur vi väljer att tolka det som sker. Kom ihåg att det är bara du som kan förändra dig själv genom att ta ett eget ansvar och göra aktiva val i livet. Fokusera på det som är viktigt för dig och se dina inre styrkor, ge dem större utrymme för att växa och du kommer att utvecklas som människa och det leder dig framåt!

Dina tankar kan begränsa dig och dina behov till personlig utveckling men med ett positivt tänkande blir du mer kreativ och produktiv när du ställs inför olika prövningar och situationer i livet. Du kan använda dig av att affirmera,  vilket är att säga positiva ord till sig själv som ett budskap i meningar för att bryta gamla tankemönster. Du upprepar exempelvis ”Jag känner mig lugn och avslappnad” flera gånger tyst till dig själv och till ditt inre.

Ett tips för att bryta negativa tankemönster kan vara att börja skriva ner allt som du har upplevt under dagen och som du är tacksam över och det gör du i en egen bok. Jag har min egen tacksamhetsbok och skriver ofta ner mina personliga upplevelser som jag är tacksam över och när jag känner att mina tankar kanske spelar mig ett ”spratt” så kan jag bläddra igenom boken och läsa mina tidigare händelser och genast kan jag ”tanka” på mer energi och jag känner mer glädje.

Boken tydliggör för mig om vad som är viktigt i mitt liv och jag kan lättare se alla positiva händelser som sker i min vardag. Det har öppnat upp mina ögon för att uppskatta det ”lilla” i tillvaron och att det är bara jag som kan förändra mina egna tankar. Så börja redan idag och fatta pennan och skriv ner det som du uppskattar och är tacksam över i din vardag i din egen personliga TACKSAMHETS BOK!

 

Dagens reflektion: Att känna tacksamhet och uppskattning öppnar upp ingången till ditt hjärta och det gör att du upplever mer kärlek i ditt liv.

 

 

Kommentarer