Hjärnåldern är här!

Hej vänner,

Jag kommer att vara er torsdagsbloggare och mitt ämne är psykologi. Jag brinner för förståelsen av mänskligt beteende , forskning och hur vi kan använda oss av olika vetenskapliga slutsatser i vardagen. Min intention är att minska glappet mellan teoretiska diskussioner inom forskarvärldens slutna rum och försöka att sprida saker som kan vara kul att veta och kanske till hjälp. Jag minns när jag första gången försökte förstå hur mediciner faktiskt kunde ändra människors tankar, känslor och beteenden och vilken ahaupplevelse det var när jag förstod att vår kemi kan påverkas från båda håll. Både genom mediciner och genom att ändra tankar och beteenden.

Hjärnforskningen har exploderat under 2000-talet. Senast idag var jag på ett event som Passion for Business höll i där temat var EQ och intresset för det inom forskarvärlden.

Passion for business

Jag skall försöka dela med mig av det som är hett inom hjärnforskning och även berätta för er om min egen studie jag ska göra under våren. Temat är ACT (Acceptance and Commitment Therapy) för kvinnor med missbruksproblematik. Även om mitt intresse för neuropsykiatri (ADHD/ Asperger) kommer  jag skriva samt om stora temat stress.

Ta hand om er så hörs vi snart igen!

/Gabriella

 

Kommentarer