Sydafrika dag 2

Jag befinner mig i Kapstaden, Sydafrika, för att delta i Kvinnomässan Women’s Innovation Fair. Den samlar kvinnor inom innovation och entreprenörskap från hela södra Afrika och även några andra länder.

Jag har träffat kvinnor från Namibia, Zimbabwe, Kenya, Sydafrika, Uganda , Irak, Etiopien och Indonesien. Det är verkligen som ett kvinnornas eget FN!

Mässan är en uppföljning av en mässa som Svenska Institutet och Sveriges ambassad i Zambia höll förra året; Sweden@Zambia – gränsöverskridande entreprenörskap.Den baserades på att Sverige är en liten nation med stora ideer. Vi har byggt en stor del av vårt välstånd på entreprenörskap – innovativa idéer som fått växa till små företag som så småningom nått global skala.

I år var det så dags för Sweden@SouthAfrica Women´s Innovation Fair. Vi i 1.6miljonerklubben deltar med ett halvdagsseminarium i samarbete med Svenska Institutet. Och intresset är så stort!

Alexandra

kapstaden dag 2
Vi deltar i Women´s Innovation Fair

Kommentarer