ACT manual för missbruk

Efter att ha jobbat inom missbruksvården ett bra tag var jag både fylld av idéer och frustration. Jag träffade den ene individen efter den andre som sökt psykiatrisk vård men nekats på grund av sitt missbruk. ”Återkom när du varit drogfri en period, var svaret de ofta fick”. Klienterna var intelligenta och förstod detta moment 22. Hur skulle de kunna bli drogfria, när det enda ångestdämpande medel de kände till var droger!?

Jag letade under många år efter en lämplig behandling där struktur och psykologiska redskap ges, men där ödmjukhet, medmänsklighet är inbakat i terapin/träningen. Då jag under många år arbetat med mindfulness och ACT blev jag glad när jag fann professor Kelly Wilsons bok: The Wisdom to Know the Difference – An Acceptance & Commitment Therapy Workbook for overcoming Substance Abuse.

IMG_2046

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Äntligen!

Jag for till New York och träffade Kelly Wilson och fick ok från honom att skapa en manual med inspiration hämtad från hans bok/grundfilosofi. Inspiration är även hämtd från Psykolog Fredrik Livheims mycket populära kurs ” ACT – att hantera stress och främja hälsa”.

IMG_1706

 

 

 

 

 

 

 

 

 

…..och idag blev manualen klar!

IMG_6556

Vill ni veta mer så får ni gärna kontakta mig på gabriella.svanberg@gmail.com

Ta hand om er! /Gabriella

Kommentarer