Musikunderhållning med uppehåll hos Urologen!

Linda med Selmer sax

Precis i denna stund hemkommen från en fantastisk dag i glädjens tecken. Tillsammans med pappa har jag bjudit på show i trevliga Huddinge kommun. Dessutom blivit bjuden på härlig lunch av min begåvade kollega Stefan Clarin. Men dagen började med att jag totalt glömde bort vad det var jag skulle göra och drog iväg med barnen i pyjamasbyxor, ingen BH och barfota i vinterstövlarna, väl framme vid skolan blev jag påmind av ett sms, för telefonen hade jag inte glömt, att det var jag som skulle hålla i storsamlingen på skolan. Och jag som var helt osminkad. Även om det inte märks. Jag vet. Men ändå. Hade ju lovat att ordna med kul dans för barnen, jo du, den kommer bli skojig och väldigt svängig, speciellt där bysten brukar vara. Det hör inte till vanligheterna att jag drar iväg utan BH och för ett par år sen hade jag med all säkerhet stupat framlänges utan bysthållare.   Men nu ska vi inte dra alla kammar över samma strå och gå händelserna över halstret. Jag har mycket att förtälja och är såklart rätt ivrig att komma igång. Det är en ära och fantastiskt roligt att få gästblogga här, hoppas ni hänger med för nu kör vi!

Mitt arbetsliv i korthet: Frilansar som artist, musiker och skådespelerska. Har innan mitt glamorösa liv började jobbat med, häng med nu, på MC Donalds (som 14 åring och sa att jag var 16, det gick bra i 2 år, fråga mig inte hur) som cykelreparatör, kört tidningar på natten mest SVD och DN, NK barnkläder och skor, NK leksaker, NK bädd och bad, inventarie tekniker eller diskare på restaurang om du så vill, tysktalande aktivitetsledare och guide, kallskänka, oj vad bra jag var, den bäste som fick sparken det året! Sen utbildade jag mig inom teater och musik, jag sjunger och spelar tenorsaxofon.

På väg till dagens första spelning (efter storsamling med sväng häng och 170 barn) bälgade jag i mig så mycket vatten jag orkade för nu skulle jag göra ett första stopp hos Urologen, låter fint, Urolog, nästan lite som prolog men inte alls samma sak, förstås, och där gäller det att vara riktigt kissnödig när man kommer fram, ”du ska vara i starkt behov av att kasta vatten”. De ska inte bli besvikna tänkte jag. Väl framme såg jag U-båtar, guldfiskar och näckrosor, kort och gott, det sved i armhålorna! Jag SÅG att det stod ”toalett” där det egentligen stod ”varning för starkström.” Ni som varit i denna situation vet precis vad jag menar, jag var kissnödig! Väl inne på mottagningen så skulle jag betala och var ganska tydlig med att jag nog gärna kunde kasta mig in var som helst bara jag fick just, kasta vatten. Efter en väntan som kändes som livstid fick jag sätta mig på en stol mitt inne i undersökningsrummet och kissa ned i en hink tillsammans med den förvisso mycket trevliga Urologen, men vet du, jag struntade blankt i att jag var iakttagen och utsatt för en ganska pinsam, i mina ögon, situation, för nu fick det flöda fritt, oj oj oj, ja, vad underbart, liter efter liter:).Nu skulle jag strax få ta en titt in i urinröret, (har haft lite kramp känningar) men det blev ingen långfilm direkt, urinröret är bara ca 5 cm på oss kvinnor, och det blev ingen undersökning eftersom jag precis hade legat inne på kvinnokliniken av helt andra anledningar (som vi kommer till nästa vecka) så herr Urologen tyckte att jag kunde komma tillbaka om några veckor. Det var tacken för att man hållit sig, hujeda mej! Men självklart var det ju musiken som skapade glädje idag!

MUSIK ÄR MEDICINEN SOM GÖR UNDERVERK FÖR ALLA!   Musik är frihet. Musik är hopp. Musik är hälsa för alla. Och ja, Musik ska byggas utav glädje…vilken mitt i pricken låt! Det är just det som jag vill leverera, musik och massor med glädje och galenskap. Några saker som underlättar och som kan vara rena medicinen i livet är:

1. Glädje. (såsom humor, skratt ja livsberusning) 2. Musik. (I alla former och på alla höjder och språk) 3. Vänner. (att glädjas och gråtas med) 4. Galenskap. (I ganska stora mått, att våga, vilja, vara egen)  Här har du en länk med smakprov på mitt artisteri, hoppas du gillar:)

Nästa vecka blir det mer av musik och sång inom vård och omsorg och hur det är att två gånger på raken få tillbringa värdefull ledig tid, på kvinnokliniken. Vi läses då. Toodeloo! Linda.

Kommentarer