Nordens största feministiska möte på 20 år!

safe_image

I helgen samlas tusentals kvinnor – och män förhoppningsvis – i Malmö, på Nordisk Forum. Jag kommer själv vara där på lördag, samtidigt som 1,6 & 2,6 miljonerklubben, och längtar!
Med ungefär 300 programpunkter finns det mycket att grotta ner sig i. Som hur vi ska motverka sexistisk reklam – reklamombudsmannen är på plats för att tala om objektifiering och andra nedvärderande schabloner. 
Och eftersom det är ett nordisk möte, kommer vi ju även få se hur det ligger till med jämställdheten i våra grannländer. Jag vill veta mer om danskars syn på prostitution, för enligt Jyllands-Posten vill bara 25 procent förbjuda prostitution. Sveriges Kvinnolobby och Roks ordnar samtalet Corporate Sexual Responsibility.
Något annat som är ständigt aktuellt att diskutera är den svenska arbetsmarknaden – och den systematiska diskrimineringen som sker där.
Nordisk forum själva lovar att ”knocka alla sinnen, tänja intellektuella gränser, bygga konstruktiva allianser, riva fördomarnas murar, sprida kärlek och kräva respekt” – det ser jag fram emot. 

Kommentarer