Bor du i en Girlville?

Lägg namnet på minnet.  Det är samhällsdebattörerna Kjell A Nordström och Per Schlingmann som lanserar begreppet Girlvilles i en debattartikel i Dagens Nyheter idag. Mycket intressant läsning som jag länkar till här.

Girlville är, och nu citerar jag ”städer som alltmer domineras av kvinnor. Kvinnorna är fler än männen i städerna. De lever längre. De är bättre utbildade. Och i den yngre generationen tjänar de i flera städer redan mer än sina manliga kollegor. Girlvilles är … städer med kvinnor längst fram vid fronten. …världens kvinnor tar kontroll över sina allt längre liv. Under de senaste 100 åren har vi sett en utveckling där medellivslängden ökat och antalet barn per kvinna sjunkit dramatiskt. Från ett kort 38-årigt liv med åtta barn till ett långt 80-årigt liv med två barn eller färre.

Är ni redo? Vad medför detta? Är det något att överhuvudtaget lägga vikt vid?

Frågorna är många, vad tycker du?

Alexandra

 

Kommentarer